Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter Dalkurds besked: "Sorgligt"

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK HANSSON/TT / HENRIK HANSSON TT NYHETSBYRÅN

Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.

Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.

– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.

I går blev det klart att Dalkurds nya hemstad från och med nästa säsong blir Uppsala, men att hemmamatcherna kommer spelas antingen i Västerås eller i Gävle i väntan på att Nya studenternas IP färdigställs.

Det innebär att Dalkurd kommer dela träningsanläggning och arena med Sirius, något tränare Kim Bergstrand är långt ifrån nöjd med. 

- Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte. Förra hösten försökte de sno all energi av oss när vi skulle försöka gå upp i allsvenskan och i år har de hållit på också. Otroligt dåligt, säger han till UNT.

"Det här är sorgligt"

Han tycker de är skrattretande att Dalkurds behov tillmötesgås så lätt av Uppsala kommun när Sirius fått kämpa för bättre träningsmöjligheter i flera år.

- Vi har fajtats om varenda millimeter i sex år. Vi har haft usla träningsförutsättningar och kan inte ens få en tillåtelse att få bygga ett gym. Vi får fajtas för allt. Vi har träningsplaner som inte håller måttet och Studenternas som inte håller måttet. Sedan kommer det en ny klubb och då ska man lösa allting. Det är skrattretande att man inte försöker göra det rimligt för dem som redan är här, säger Bergstrand.

- Det är så dåligt skött. Ingen har frågat Sirius vad vi tycker. Jag tycker så synd om Sirius. Det här är sorgligt. Det kommer inte vara bra för Sirius på något sätt. Jag tycker att man kan ske till att hjälpa de klubbar som är i en stad innan man tar in fler, fortsätter han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!