Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK HANSSON/TT / HENRIK HANSSON TT NYHETSBYRÅNFoto: HENRIK HANSSON/TT / HENRIK HANSSON TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENRIK HANSSON/TT / HENRIK HANSSON TT NYHETSBYRÅN

Ilskan efter Dalkurds besked: "Sorgligt"

Publicerad

Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.

Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.

– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.

I går blev det klart att Dalkurds nya hemstad från och med nästa säsong blir Uppsala, men att hemmamatcherna kommer spelas antingen i Västerås eller i Gävle i väntan på att Nya studenternas IP färdigställs.

Det innebär att Dalkurd kommer dela träningsanläggning och arena med Sirius, något tränare Kim Bergstrand är långt ifrån nöjd med. 

- Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte. Förra hösten försökte de sno all energi av oss när vi skulle försöka gå upp i allsvenskan och i år har de hållit på också. Otroligt dåligt, säger han till UNT.

"Det här är sorgligt"

Han tycker de är skrattretande att Dalkurds behov tillmötesgås så lätt av Uppsala kommun när Sirius fått kämpa för bättre träningsmöjligheter i flera år.

- Vi har fajtats om varenda millimeter i sex år. Vi har haft usla träningsförutsättningar och kan inte ens få en tillåtelse att få bygga ett gym. Vi får fajtas för allt. Vi har träningsplaner som inte håller måttet och Studenternas som inte håller måttet. Sedan kommer det en ny klubb och då ska man lösa allting. Det är skrattretande att man inte försöker göra det rimligt för dem som redan är här, säger Bergstrand.

- Det är så dåligt skött. Ingen har frågat Sirius vad vi tycker. Jag tycker så synd om Sirius. Det här är sorgligt. Det kommer inte vara bra för Sirius på något sätt. Jag tycker att man kan ske till att hjälpa de klubbar som är i en stad innan man tar in fler, fortsätter han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag