IFK Norrköpings svar – efter filmningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Andreas Johansson
Foto: Kari Kesti
Foto: C More

IFK Norrköpings Andreas Johansson stod för en omtalad filmning i söndagens match mot AIK.

Nu väljer klubben att skämta om händelsen på Twitter - genom att lägga ut ett klipp på en person som dyker ner i en pool.

– Det är viktigt att ha lite självdistans och kunna skoja om det också, säger Jack Nordholm, som lade ut klippet.

Söndagens match mellan IFK Norrköping och AIK slutade 2-1 till Solnalagets fördel. Men efterspelet kom trots allt främst att handla om en incident mellan AIK:s Mohamed Bangura och Norrköpings Andreas Johansson.

Vid ett tillfälle stod Bangura med utsträckt arm, Johansson sprang rätt in i den, föll till marken och höll sig för ansiktet.

Bangura bara skrattade åt den uppenbara filmningen.

Också IFK Norrköpings officiella Twitterkonto har valt att ta ett humoristiskt grepp på händelsen.

Klipp på ett dyk

Spelbolaget Unibet inledde skämtandet.

"Tjena IFK Norrköping, har Andreas Johansson lämnat sjukhuset än? Frågar åt en orolig vän", skrev Unibet.

IFK Norrköping replikerade fyndigt.

"Jadå. Han tränade för fullt idag!", svarade Norrköping och skickade med ett klipp på en person som dyker ner i en pool från en trampolin.

Jack Nordholm, som är klubbens ansvarige för sociala medier, var personen som skickade i väg den humoristiska passningen till Unibet.

– Jag tycker det blev så väldigt mycket liv om situationen så det är roligt om man kan det är viktigt att ha självdistans och kunna skoja om det också, säger Nordholm till SportExpressen.

"Han får bjuda på att vi skämtar"

– Det behövdes lättas upp lite och tas för vad det är, det var en dråplig situation, det ser alla som ser bilderna, fortsätter han.

Nordholm tillägger att han har den största respekt för Andreas Johansson som fotbollsspelare, och lagkapten i IFK Norrköping, och att klippet bara var på skoj.

– Det får han bjuda på antar jag eftersom att de fångade honom med kamerorna. Han får bjuda på att vi skämtar om det lite, säger Nordholm.


https://twitter.com/ifknorrkoping/status/628149455859093508