IFK Norrköping vill värva från allsvensk konkurrent

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IFK Norrköping vill förstärka laget i sommar. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har ”Peking” lagt ett bud på Gif Sundsvalls mittback Anton Eriksson, 22, och jobbar hårt på att värva spelaren.

Efter storförsäljningen av Abdulrazak Ishaq, 20, till Anderlecht för drygt 45 miljoner kronor plus bonusar kommer IFK Norrköping att jobba hårt för att förstärka laget i sommar.

En ersättare till Ishaq ska in och långtidsskadade Jean Carlos De Brito förväntas också ersättas under de närmaste veckorna. Utöver det vill man behålla Filip Dagerstål.

Där jobbar IFK Norrköping hårt på att försöka förlänga försvararens sejour över hela säsongen efter att Fifa förlängt dispensen för utländska spelare fram till juni 2023.

Men ”Peking” vill stärka försvaret ytterligare.

Budat på Sundsvall-back

Enligt uppgifter till SportExpressen har IFK Norrköping lagt bud på Gif Sundsvalls U21-landslagsman Anton Eriksson, 22, som kallades in till landslagssamlingen i maj. ”Peking” jobbar hårt på att värva spelaren, som har utgående kontrakt med ”Giffarna”, under sommaren och ser 22-åringen som en långsiktig rekrytering till försvaret.

För Sundsvall är det en chans att få ett par miljoner för 22-åringen som annars kan lämna som bosman efter säsongen. Norrköping är i behov av flera värvningar i sommar efter att Ishaq lämnat och De Brito skadats. Utöver nämnda duo har Yahav Gurfinkel brutit kontraktet och Theodor Rask är alltjämt kvar i Västerås SK även över hösten.

– 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar om året så gör vi jobbet för att hantera potentiella spelarförluster och tittar på positioner vi vill förstärka. Vi kan inte börja titta på spelare den dagen vi tappat en annan, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

SportExpressen har sökt Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.