Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping värvar från Varberg

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jean Carlos de Brito är klar för IFK Norrköping.

Den brasilianske ytterbacken hämtas in från Varberg, där han i fjol hade en framgångsrik säsong.

 – IFK Norrköping är en stor klubb som alltid siktar högt. IFK vill alltid vinna och det passar mig som person, säger de Brito till klubbens hemsida.

IFK Norrköping har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför säsongen 2022.

Sedan tidigare har man värvat den nigerianske hörgerbacken Godswill Ekpolo, som närmast kom från Häcken. 

Under torsdagskvällen presenterade man den brasilianske ytterbacken Jean Carlos de Brito. 

”Längtar efter att komma i gång”

 26-åringen ansluter till ”Peking” från Varberg, där han hade en framgångsrik under säsongen 2021. Han har även tidigare tillhört Hammarby.

– IFK Norrköping är en stor klubb som alltid siktar högt. IFK vill alltid vinna och det passar mig som person, jag vill alltid vinna och sträva efter mer. Jag är väldigt glad över att vara här, och som spelare är det viktigt att känna det. Nu längtar jag efter att få komma i gång och spela matcher, säger de Brito till sin nya klubbs hemsida.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling är belåten med värvningen av de Brito, och öppnar även upp för att använda brassen som mittback.

 – Jag är nyfiken på hur han kan fungera som vänstermittback. Jag ser många fördelar med honom där. Viktor Agardius kan precis som de Brito spela både som vänstermittback och wing, så vi får en väldigt fin konkurrens och kraft på vänstersidan också, säger tränare Norling.

Fotbollsbombaren berättar: ”Oroliga att någon skulle ligga skadad ovanpå”