Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK Norrköping säljer Emir Kujovic till Gent

Kujovic i landslaget. Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

IFK Norrköping säljer Emir Kujovic.

Enligt uppgifter till SportExpressen befinner sig A-landslagsanfallaren just nu i Belgien för att göra klart med KAA Gent.

Anfallaren väntas presenteras officiellt inom kort.

IFK Norrköpings anfallare Emir Kujovic har varit ryktenas man under en längre tid. Han har kopplats ihop med en rad klubbar och i senaste transferfönstret var Italienska Frosinone det hetaste alternativet. Den övergången blev inte av och klubben degraderades till Serie B.

Nu kan SportExpressen avslöja att det blir Belgien och KAA Gent som blir Kujovics nästa klubbadress.

Spelaren befinner sig just nu i Belgien för att skriva på kontraktet med klubben - och han tränade heller inte med Norrköping under dagen när de genomförde det sista träningspasset inför matchen mot Djurgården i morgon.

I stället är han i Gent för att genomgå läkarundersökningen - som han klarade av under fredagseftermiddagen.

Överens om summa

Norrköping och Gent är redan överens om övergångsumman. Detsamma gäller spelarens personliga villkor i kontraktet som han kom överens med den belgiska klubben i dagarna.

Kujovic lämnar därmed IFK Norrköping direkt och kommer inte att vara med och spela mot Djurgården när allsvenskan startar om i morgon.

Gent gjorde nyligen klart med U21-landslagsmålvakten Jacob Rinne - som klubben köpte från Örebro SK för omkring åtta miljoner kronor.

Kujovics kontrakt med Norrköping gick ut efter den här säsongen och klubben har räknat med att han skulle försvinna i det här sommarfönstret. 27-årige Kujovic var med i Erik Hamréns EM-trupp men fick ingen speltid i matcherna mot Irland, Italien och Belgien.

SportExpressen har förgäves sökt IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt och managern Jens Gustafsson för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!