Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Norrköping nollade i genrepet

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Norrköping åkte på en tung förlust i det allsvenska genrepet när man förlorade med 3-0 hemma mot Rosenborg. 

Man kunde inte mäkta med att göra något mål – trots bra lägen i matchen. 

– Vi kommer till bra möjligheter för att göra mål men får inte in den, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson i C More. 

Genrep inför den allsvenska premiären för Norrköping hemma på Östgötaporten. Rosenborg stod för motståndet och det skulle inte bli någon rolig eftermiddag för Norrköping. 

Man slutade på en andra plats förra året bara två poäng bakom AIK och har bland annat värvat in Sead Haksabanovic och Christoffer ”Totte” Nyman inför årets säsong. 

Med både Simon Thern och Alexander Fransson borta ur truppen var det ordinarie innermittfältet borta. Annars hade hemmalaget mer eller mindre med alla spelare som är tänkta att spela i allsvenskan 2019. 

Efter den första halvleken ledde norrmännen med 2-0 och Norrköping hade svårt att få in bollen bakom en duktig André Hansen i Rosenborgsmålet i den första halvleken som sedan blev utbytt i halvtid. 

”Känner oss väl förberedda”

Hemmalaget försökte och försökte. Man kom till bra lägen för att göra mål. Men man lyckades inte få in bollen och slutresultatet skrevs till slut till 3-0 för Rosenborg. 

Tränaren Jens Gustafsson var ändå positiv efter matchen och ser fram emot den allsvenska premiären. 

– Vi har vunnit två matcher med ganska god marginal och då har resultaten inte speglat matchbilderna. Och det var lite tvärtom i dag. Vi känner oss väl förberedda inför premiären. Det är några situationer vi lär göra bättre. Vi kommer till bra möjligheter för att göra mål men får inte in den, säger han i C More. 

Han fortsätter: 

– Jag ser det som en bra genomkörare, säger han.