IFK Norrköping köper loss succéspelaren

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

IFK Norrköping får sin drömvärning till slut.

Enligt SportExpressens uppgifter köper ”Peking” loss Sead Haksabanovic från West Ham.  

Affären blir en av de dyraste någonsin till allsvenskan och offentliggjordes av IFK Norrköping på fredagskvällen. 

Sead Haksabanovic var ett av allsvenskans största utropstecken förra säsongen med sex mål och åtta framspelningar och han var kanske det största utropstecknet under hösten. 

Spelaren har varit på lån från West Ham och låneavtalet skulle ha löpt ut den sista juni. Flera utländska klubbar var intresserade av att köpa loss honom innan Corona-krisen bröt ut, där Svenska mästarna Djurgården var ett av lagen som kollade av läget med West Ham om det fanns möjlighet att köpa spelaren. 

IFK Norrköping bekräftar 

Men nu står det klart att IFK Norrköping köper loss Haksabanovic från West Ham och han blir ett av de dyrare nyförvärven till allsvenskan genom alla tider. Efter SportExpressens avslöjande presenterades stjärnan på en presskonferens. 

IFK Norrköping har under en längre tid gjort en rad stora försäljningar och det är på grund av det som det skaffat sig kapital att nu köpa loss 21-åringen från West Ham. 

Manager Jens Gustafsson har tidigare sagt att man hoppas kunna behålla Haksabanovic, men att det varit upp till West Ham om de skulle komma överens eller inte. 

Köps loss från Premier League 

För någon dag uttalade sig Gustafsson till olika medier och menade att klubben skulle spela med Haksabanovic från start även om spelaren då satt på ett utgående lånekontrakt. Det slipper IFK Norrköping bekymra sig om nu då Sead Haksabanovic alltså köps oss från West Ham. Premier League-klubben har velat ha någonstans mellan 20-30 miljoner kronor för spelaren i ett tidigare skede, men det är oklart vad IFK Norrköping fick betala för 21-åringen. AIK:s köp av Andreas Andersson från Newcastle 1999 är fortfarande det dyraste köpet en allsvensk klubb gjort då ”Gnaget” betalade närmare 20 miljoner kronor för landslagsanfallaren. 

SportExpressen har förgäves sökt IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson för en kommentar.