Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborgs hemliga möte med Milantalangen

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: Markus Wulcan

GÖTEBORG. IFK Göteborg jagar förstärkningar inför nästa säsong. 

Ett alternativ: AC Milans Wilgot Marshage, 18. 

Under onsdagen var lagkaptenen för det svenska U18-landslaget på plats på Kamratgården där framtiden diskuterades. 

– Jag fick ett bra intryck, säger Marshage. 

I september 2020 skrev IFK Lidingös då 16-årige jättetalang Wilgot Marshage på ett treårskontrakt med AC Milans ungdomsorganisation. Där har han i första hand spelat med klubbens U18- och U19-lag men har tränat med A-laget regelbundet. 

Samtidigt har marshage hela tiden varit tongivande i Sveriges landslag för spelare födda 2004. Där har han spelat tillsammans med killar som Lukas Björklund (också AC Milan), Jonas Rouhi (Juventus), Hugo Larsson (Malmö FF), Williot Swedberg (Celta), Colin Farnerud (Stuttgart), Wilmer Odefalk (BP), Shakur Omar (Atalanta) och IFK Göteborgs Felix Eriksson och Linus Carlstrand. 

Nu är Wilgot Marshage, som debuterade i division 2 med IFK Lidingö redan som 14-åring, öppen för ett klubbyte för att på allvar kunna etablera sig på seniornivå. På onsdagen dök den centrala mittfältaren upp på IFK Göteborgs träningsanläggning Kamratgården för att bekanta sig med klubben. 

– Ett vanligt besök. Det verkar vara en lugn och trygg miljö. Jag fick ett bra intryck, säger han när Expressen träffar honom efteråt. 

”Får se vad som är bäst för min utveckling”

Har du fått ett kontraktsförslag? 

– Nej och det är inte aktuellt nu heller. 

Marshage, som har en lättare skada och därför avstår onsdagens landskamp mot Ukraina, har semester några dagar till och ska vara tillbaka i Italien den 1 december. 

– Jag har kontrakt med Milan fram till sommaren och jag får se vad som är bäst för min utveckling. Det är klart att jag vill spela seniorfotboll så fort som möjligt. Vi får se hur det blir, säger 18-åringen. 

Klubbdirektören Håkan Mild kommenterar besöket så här: 

– En spännande spelare. Det var mest för att lära känna varandra. Han fick se vilka vi är och så. En dag kanske det kan bli aktuellt. Han är i sin linda av karriären. Jag har inte sett honom jättemycket, men det har våra scouter gjort. Han är ju kapten i 04-landslaget och det är ett bra landslag.  

Blåvitt gör stora förändringar

Så han är inte aktuell för er just nu? 

– Nä, han har avtal med Milan nu. Det var bara ett initialt möte för att lära känna varandra, inget annat. Det är jättebra att man får en bild av varandra och han fick se vår anläggning med mera. 

IFK Göteborg, som slutade åtta i allsvenskan för andra året i rad, gör stora förändringar för att kunna utmana om topplaceringar nästa år. På pluskontot inför 2023 så här långt finns högerbacken Sebastian Ohlsson, 29, och vänsterbacken Anders Trondsen, 27, samt assisterande tränaren William Lundin, 30. 

Följande spelare har lämnat: Mattias Bjärsmyr (slutar), Hosam Aiesh, Warner Hahn, Tim van Assema, Alfons Nygaard, Gustav Lillienberg och Saidu Salisu.