Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborgs värvar Carlén – och lånar ut Johansson

Adam Carlén flyttar med stor sannolikhet till Blåvitt.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Calle Johansson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sebastian Hausner, 22, är värvad som startspelare. 

Samtidigt planerar IFK Göteborg att omgående låna ut Calle Johansson, 28, som själv vill utomlands, enligt Expressens uppgifter. 

Dessutom är klubben nära att göra klart med Adam Carlén från Degerfors. 

Det händer grejer i IFK Göteborg. Under måndagen presenterades danske mittbacken Sebastian Hausner som skrivit på ett kontrakt till och med 2026. 

Enligt Expressens uppgifter är tanken att han direkt ska gå rätt in i startelvan. Det innebär att Calle Johansson eller Johan Bångsbo måste flytta på sig – och där är valet givet trots att Johansson kanske var lagets bästa back i fjol.

Bångsbo är en jättetalang och kan bli en av klubbens största försäljningar genom tiderna. Han ses som helt gjuten i Mikael Stahres lagbygge. Men 28-årige Johansson sitter på utgående kontrakt och har tidigare deklarerat att han vill testa lyckan utomlands innan det är för sent, och Blåvitt har planerat för att han kan lämna i vinter. 

Kan bli två affärer i veckan 

Den bollen är nu i rullning och enligt Expressens uppgifter är det mest sannolika i nuläget att han lånas ut till en utländsk klubb inom kort, rimligen med köpoption. Men en rak försäljning direkt inte är uteslutet. Förhandlingar pågår och en överenskommelse kan vara på plats redan innan IFK Göteborg på torsdag åker till Torrevieja i Spanien på träningsläger. 

Calle Johanssons plats på flyget kan om allt går i lås tas av Adam Carlén. Den 22-årige defensive mittfältaren, som även kan fungera som mittback, lämnade Degerfors efter förra säsongen och är nu nära att skriva på för IFK Göteborg, vilket Aftonbladet först rapporterade. Expressen har samma uppgifter och Carlén väntas bli presenterad inom kort om de sista pusselbitarna faller på plats. Kuriosa i sammanhanget är att Adam Carléns favoritklubb sedan barnsben är just IFK Göteborg. 

Blåvitt har förutom Sebastian Hausner sedan tidigare gjort klart med ytterbackarna Sebastian Ohlsson och Anders Trondsen samt mittfältaren Elias Hagen. 

Under torsdagseftermiddagen bekräftade IFK Göteborg att Calle Johansson lånas ut till Randers. Sedan bekräftades också värvningen av Adam Carlén.