IFK Göteborg söker revansch mot mardrömsmotståndaren Varberg

Mikael Stahre.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Calle Johansson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitt förlorade med 2–0 borta mot Varberg förra säsongen.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. På de tre senaste försöken mot Varberg har IFK Göteborg förlorat två gånger och spelat oavgjort en gång.

Under måndagskvällen väntar ny chans till revansch för Blåvitt.

– Det är ett litet mardrömsmotstånd för oss, säger mittbacken Calle Johansson.

Förra säsongen förlorade IFK Göteborg båda mötena med Varberg (1–2 och 0–2). I maj skrevs resultatet till 1–1 på Gamla Ullevi.

– Vi har gjort svaga insatser mot Varberg det sista året, så det vet vi om att vi behöver göra betydligt bättre insatser än vad vi har gjort på slutet, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre.

– Vi hade en bedrövlig insats där förra året, sen var vi inte bra på stora Ullevi heller och sen i våras hade vi en rätt sargad trupp vid det tillfället.

Vad drar ni för lärdomar av de tuffa matcherna ni har haft mot dem?

– Det är ett välorganiserat och svårspelat lag. Bra på att spela tillsammans, det blir en tuff match, säger Stahre.

Calle Johansson (vänster) och IFK Göteborg förlorade hemma mot Varberg med 2–1 i fjol.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

”Dags att vinna mot dem nu”

Blåvitts mittback Calle Johansson reder ut sin syn på Varberg.

– Det är ett litet mardrömsmotstånd för oss. De är jobbiga att möta. De drar ner på tempot och det är mycket fasta situationer. Känner man dem rätt vet man att det inte kommer vattnas, säger han.

Mittbacken utvecklar vad som blir viktigt för IFK Göteborg i matchen på Varberg Energi arena.

– Det går inte att tro att man kan åka dit och spela fantastisk fotboll och vinna enkelt, det finns inget lag som kan göra det där, säger han och fortsätter:

– Även om vi tog steg spelmässigt mot Norrköping så gäller det att vara extra noggranna när man möter Varberg. Så att man inte bjuder dem på vad de vill göra. Vi är väldigt revanschsugna, det är dags att vinna mot dem nu.

Suleiman Abdullahi, 25.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Linus Carlstrand, 17.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nyförvärvet inte redo

Mikael Stahre bekräftade i förra veckan att Simon Thern blir borta uppemot sex veckor med lårskadan som han ådrog sig i den senaste matchen mot Norrköping.

Vidare saknas alltjämnt anfallsvärvningen Suleiman Abdullahi, som ännu inte har hunnit debutera för Blåvitt på grund av en lårskada. Och det dröjer ytterligare en tid innan 25-åringen är tillgänglig för spel.

– Han har ytterligare ett par veckor kvar innan han kan vara med i full träning och konkurrera om match, säger Mikael Stahre.

En spelare som därför kan få mer speltid är 17-årige Linus Carlstrand, som än så länge har fått nöja sig med fem inhopp och totalt 42 minuters spel i allsvenskan.

– Oscar Vilhelmsson tog en ordinarie tröja förra hösten, och han är ju bara ett år äldre än Linus. Linus har gjort fem inhopp nu och vi ligger helt i linje med hans utveckling, säger Stahre.