Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK Göteborg nära att värva succéförsvarare

Foto: / EXPRESSBILD GRATISBILD
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är nära att göra klart med en ny försvarare. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill Blåvitt värva Brommapojkarnas mittback Carl Starfelt - där klubben varit i kontakt med både BP och spelaren under en längre tid. 

22-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är fri att skriva på för en ny klubb redan i sommar och sedan lämna BP efter säsongen. 

- Jag vill inte kommentera några namn men vi tittar på att stärka upp mittbackssidan, säger sportchefen Mats Gren. 

IFK Göteborg har sålt lagkaptenen Mattias Bjärsmyr till Sivaspor och ser även ut att tappa mittbacken Thomas Rogne som sitter på ett utgående kontrakt. 

Sportchefen Mats Gren har flaggat för att klubben ska komma att göra klart med fler nyförvärv i sommar där klubben hoppas kunna förstärka den befintliga truppen inom de närmaste veckorna. 

Jagar Starfelt

Samtidigt planerar klubben för nästa säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är ett av klubbens främsta mål att redan nu göra klart med Brommapojkarnas jagade mittback Carl Starfelt, 22. Mittbacken har tidigare jagats av flera allsvenska toppklubbar som velat köpa loss spelaren i sommar. Men BP har nobbat alla bud.

IFK Göteborg har redan varit i kontakt med spelaren och allt talar för att mittbacken skriver på för IFK Göteborg, spelar klart säsongen med BP och sedan blir Blåvitts spelare från och med 1 januari 2018. 

Ovilliga att sälja

Detta eftersom att BP är ovilliga att sälja spelare i nuläget. Brommapojkarna har även nobbat flera bud på Viktor Gyökeres och ser i nuläget inte ut att sälja några av sina jagade spelare i sommar. Allt för att säkra en plats i allsvenskan nästa år. 

- Jag kommenterar inga namn men vi sonderar terrängen just nu och vi tittar på att stärka upp mittbackssidan. Sedan vill vi gärna ha in en svensk spelare. 

- Vi får se vad som händer, säger Gren. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!