Foto: / EXPRESSBILD GRATISBILDFoto: / EXPRESSBILD GRATISBILD
 Foto: / EXPRESSBILD GRATISBILD
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNIFK Göteborgs sportchef Mats Gren Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg nära att värva succéförsvarare

Publicerad

IFK Göteborg är nära att göra klart med en ny försvarare. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill Blåvitt värva Brommapojkarnas mittback Carl Starfelt - där klubben varit i kontakt med både BP och spelaren under en längre tid. 

22-åringen sitter på ett utgående kontrakt och är fri att skriva på för en ny klubb redan i sommar och sedan lämna BP efter säsongen. 

- Jag vill inte kommentera några namn men vi tittar på att stärka upp mittbackssidan, säger sportchefen Mats Gren. 

IFK Göteborg har sålt lagkaptenen Mattias Bjärsmyr till Sivaspor och ser även ut att tappa mittbacken Thomas Rogne som sitter på ett utgående kontrakt. 

Sportchefen Mats Gren har flaggat för att klubben ska komma att göra klart med fler nyförvärv i sommar där klubben hoppas kunna förstärka den befintliga truppen inom de närmaste veckorna. 

Jagar Starfelt

Samtidigt planerar klubben för nästa säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är ett av klubbens främsta mål att redan nu göra klart med Brommapojkarnas jagade mittback Carl Starfelt, 22. Mittbacken har tidigare jagats av flera allsvenska toppklubbar som velat köpa loss spelaren i sommar. Men BP har nobbat alla bud.

IFK Göteborg har redan varit i kontakt med spelaren och allt talar för att mittbacken skriver på för IFK Göteborg, spelar klart säsongen med BP och sedan blir Blåvitts spelare från och med 1 januari 2018. 

Ovilliga att sälja

Detta eftersom att BP är ovilliga att sälja spelare i nuläget. Brommapojkarna har även nobbat flera bud på Viktor Gyökeres och ser i nuläget inte ut att sälja några av sina jagade spelare i sommar. Allt för att säkra en plats i allsvenskan nästa år. 

- Jag kommenterar inga namn men vi sonderar terrängen just nu och vi tittar på att stärka upp mittbackssidan. Sedan vill vi gärna ha in en svensk spelare. 

- Vi får se vad som händer, säger Gren. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag