Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

I dialog med Hammarby – kan ersätta Tankovic

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Muamer Tankovic är ännu inte klar för Genoa - och det är just nu oklart om övergången blir av.  

Men skulle mittfältaren lämna Bajen i vinter kan Rosenborgs Jonathan Levi bli landslagsmittfältarens ersättare. 

Spelaren har fått tillåtelse av den norska klubben att föra en dialog med Hammarby. 

Det var för cirka en månad sedan som SportExpressen kunde avslöja att Muamer Tankovic bara var detaljer från att säljas till Genoa i italienska Serie A. Han åkte också ner och genomgick den obligatoriska läkarundersökningen och skrev på sitt personliga kontrakt. Hammarby och Genoa var också muntligt överens om övergångssumman som skulle ge Bajen omkring sex miljoner kronor. 

Men ännu har ingen övergång blivit av. Genoa har helt enkelt inte återkommit till Hammarby för att göra klart de sista detaljerna mellan klubbarna. 

Övergången till Genoa hänger i luften 

Den italienska klubben har nyligen bytt sportchef och nu hänger övergången i luften. 

- Nej, vi har fortfarande inte hört någonting från Genoa, vilket är märkligt. Vi får se vad som händer där. Men för vår del ser vi gärna att ”Mujo” stannar i Hammarby och vi vill förlänga även med honom, har sportchefen Jesper Jansson tidigare sagt angående övergången. 

Fått tillåtelse att samtala med klubbar 

Tankovic blev uttagen till Januariturnén och det finns ett par andra utländska klubbar som är intresserade av ”Mujo.” 

Om Tankovic lämnar kan en allsvensk bekant bli 24-åringens ersättare. Det handlar om Jonathan Levi, 23, som tidigare var utlånad från Rosenborg till Elfsborg. 

Levi har fått tillåtelse av den norska klubben att prata med Hammarby och även Elfsborg om en övergång. En övergång till Hammarby ska dock ligga närmast till hands, om nu Hammarby säljer Muamer Tankovic. 

Levi var uttagen till landslagets januariturné i Qatar i början på året och stod för fem mål och fyra framspelningar på 21 matcher i Elfsborgs säsongen som gick. Bajen Fans: Det är riskerna med Zlatans intåg