Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”I Bajen känner jag mig som en favorit”

Astrit Selmani: ”Vi är favoriter”
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Det är dags för årets första Stockholmsderby.

I Hammarby är självförtroendet stort inför mötet med AIK.

– I Hammarby känner jag mig som en favorit, säger Astrit Selmani.

Förutsättningarna är glasklara inför cupderbyt mellan Hammarby och AIK. För Hammarby räcker det med seger eller oavgjort för att säkra en slutspelsplats samtidigt som AIK behöver vinna på Tele 2 arena för att ta sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Bägge lagen har två raka segrar i gruppspelet och med tanke på inledningen på säsongen beskriver Vladimir Rodic atmosfären i laget som mycket god.

– Vi har en bra känsla i laget efter två segrar i gruppspelet så stämningen är fantastisk. Jag tycker att atmosfären är bättre än förra året och de nya killarna har verkligen bidragit med en positiv energi och vinnarmentalitet, säger Rodic och kommenterar vidare mötet med AIK. Det blir ett krig där ute, båda lagen behöver vinna.

Astrit Selmani: ”Vi är favoriter”

Han menar att Bajen går in med ett övertag i matchen.

– Vi är favoriter och har hemmaplansfördel, även om det i slutändan inte behöver betyda något, eftersom att derbyna oftast lever sina egna liv. Men vi har kanske ett lite bättre flyt just nu även om AIK också vunnit två raka matcher men om jag ska vara helt ärlig så är jag ointresserad av AIK:s situation. Jag fokuserar inte på dem, utan har bara noterat resultaten, och jag vet inte ens vilken formation de använder numera. Det är inte intressant. Jag fokuserar på bara på Hammarby och uppgiften.

Astrit Selmani som hunnit med att göra både mål och assist i gruppspelet ser fram emot att spela sitt första derby i Hammarbytröjan.

– Det ska bli häftigt, jag ser fram emot det. Vi måste gå ut och komma upp i prestation för att vinna matchen, säger Selmani.

Hur känns det att det är vinna eller försvinna som gäller?

– Jag gillar det, det är verklighet. Vi kan inte önska oss en bättre situation där vi har allt i egna händer. Vi är oerhört taggade och glada inför uppgiften som kommer.

– Det är kul att vi får sådana här matcher där vi kan mäta oss mot bra motstånd och kommer upp i den aggressiva spelkänslan som vi vill spela. Vi behöver det.

Selmani inför derbyt: ”Inte en underdog”

Vilka går in som favoriter?

– Jag kan inte se mig som en underdog någonstans, det gjorde jag i Varberg, men i Hammarby känner jag mig som favorit. Vi ska vara favoriter i Hammarby. Sedan har vi en oerhört stor respekt för AIK och att det är ett bra lag vi möter men vi måste känna att vi spelar för att vinna matchen. Vi är ett så pass bra lag med bra spelare.

Hur mycket har du sett av AIK hittills?

– Inte så mycket om jag ska vara helt ärlig. Jag mötte de två gånger förra året och de har en bra backlinje och ett bra försvarsspel där de bygger mycket av sitt spel.

Men han har koll på hur det är att möta AIK. Han minns tillbaka på fjolårets två matcher mot klubben där han fick göra mål.

– Jag tycker det är kul, det är tuffa dueller och hårda dueller mellan oss i varje match. Men vi har oerhört stor respekt för varandra, sedan kommer jag göra allt i min makt för att vinna och samma princip gäller dem.