Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Är den bäste jag spelat med”

En hyllning till Gerzic från ÖSK:s supportrar.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Nordin Gerzic.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Den 20:e maj 2007 debuterade Nordin Gerzic för Örebro SK i allsvenskan.

På söndagskvällen - drygt 13 år senare - gjorde han sin 300:e allsvenska match för samma klubb som vann mot Helsingborg med 3-2.

Han hyllades både innan och efter matchen.

– Han är den bäste spelaren jag spelat med, säger Nahir Besara.

Gerzic gjorde sitt första allsvenska framträdande i den svartvita tröjan i en oavgjord match mot Malmö 2007. Under resten av säsongen blev det inte mycket speltid, men under Sixtens Boströms ledning 2008 skolades Gerzic om till mittfältare och har sedan dess varit given i ÖSK:s laguppställning.

Förutom en sejour i IFK Göteborg 2012 och halva 2013 har han varit ÖSK trogen och mot Helsingborg skrev han in sig i klubbens historieböcker genom att göra sin 300:e allsvenska match för klubben.

Nordin Gerzic firade 300 matcher för Örebro

Lagkaptenen fick ta emot hyllningar på innerplan innan avspark.

Med sina 300 matcher är Nordin Gerzic den spelare som gjort näst flest allsvenska matcher för ÖSK. Etta på listan är Thomas Andersson med 312. Om Gerzic ska slå det rekordet krävs det att han förlänger sitt utgående kontrakt, och parterna har inlett diskussioner om framtiden. 

– För mig är det absolut inga tveksamheter. Jag ser ingen anledning att sluta. Jag spelar på en hög nivå, har inga muskelskador. Hade en hälskada i somras, jag trampade igenom. Jag har jättehög motivation, sa Gerzic till Nerikes Allehanda inför matchen.

Nordin Gerzic fick också fira en seger efter jubileumsmatchen. Hans Örebro vann med 3-2 efter att Nahir Besara blivit matchhjälte med två mål och en assist. Besara valde att hylla Gerzic efter matchen.

– Han är den bästa spelaren jag spelat med. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Besara i Dplay.

Nordin Gerzic om sitt jubileum

– Vi sa innan att det skulle vara tråkigt att fira 300 med en förlust så vi var tvungna att vinna för hans skull, fortsätter Besara.

Själv är Gerzic hård mot sig själv efter matchen och beskyller sig själv för båda lagets baklängesmål.

– Jag tycker vi börjar matchen väldigt bra. Sedan tappar jag bollen och andra halvlek är sisådär, säger Gerzic i Dplay.

Han ser några skillnader på sig själv nu jämfört med debuten för 13 år sedan.

– Jag är äldre men jag är fortfarande samma kille. Jag tar lite mer ansvar nu än jag gjorde då. Jag är mer sittande i stället för att vara ute på kanten och dribbla och gör några mer knop hemåt nu.