Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningen till ÖFK:s stjärnor efter succén i Europa League

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: DAVID HORN / IMAGO/PRIME MEDIA IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST

Sotirios Papagiannopoulos och Ken Sema tog sig inte in till det svenska VM-laget. 

Trots deras imponerande spel i Europa League. 

Sajten Whoscored har tagit ut Östersundsduon i säsongens lag för turneringen. 

Östersunds framgångar skapade svallvågor över hela Europa. Det allsvenska gänget slog bland annat ut storlaget Galatasaray och tog sig vidare från en tuff grupp där Hertha Berlin som Athletic Club var med. 

I slutspelet ställdes de mot Arsenal - och där tog det stopp. 

Enligt statistiksajten Whoscored så var det två spelare från Östersund som stod ut lite extra. Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos och yttern Ken Sema. 

De har båda tagits ut av sajten i deras "säsongens lag" i Europa League. 

Hela Whoscoreds säsongens lag

Milan Borjan (Röda Stjärnan) - Stefan Lainer (Red Bull Salzburg), Sotirios Papagiannopoulos (Östersunds FK), Damien Le Tallec (Röda Stjärnan), Domenico Criscito (Zenit) - Ken Sema (Östersunds FK), Remo Freuler (Atalanta), Luis Alberto (Lazio), Dimitri Payet (Marseille) - Nabil Fekir (Lyon), Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Semas ord om VM-nobben

Trots succén i europaspelet fick vare sig Papagiannopoulos eller Sema plats i Janne Anderssons VM-trupp. Sema berättar för Östersundsposten om samtalet från den svenska förbundskaptenen han inte ville få. 

– Det var inte så roligt, så klart. Jag hade varit med där innan och när laget blev klart för VM. Det är klart att jag har tänkt att jag skulle få följa med till Ryssland. Han sa att det tyvärr inte fanns plats för mig. Men jag vet att det finns ett liv efter VM också, säger han. 

– Det är klart att det har varit tufft. Det har varit en dröm sedan jag var liten. Samtidigt känner jag att jag har varit med där, och jag är stolt över det. För två år sedan var jag i superettan då var jag långt ifrån landslaget. Det har varit en lång resa, fortsätter Ken Sema.

Papagiannopoulos var uttagen för Blågult under januariturnén. Han berättade då att han hade som mål att spela VM för Sverige. Men mittbacken lyckades aldrig ta en plats i det svenska VM-kvallaget. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!