Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort: ”Är den bäste jag spelat med”

Adegbenro och Jonathan Levi.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Norrköping slog AIK med 2-0.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Samuel Adegbenros målfacit: fem mål på fem omgångar.

Nu tokhyllas han av lagkamraterna.

– Det är den bästa jag har spelat med, säger Jonathan Levi.

Samuel Adegbenro visar strålande allsvensk form. Efter fem spelade omgångar står nyförvärvet på fem mål. Förra veckan slog han till med två borta mot Örebro. När matchen stod och vägde hemma mot AIK klev Adegbenro fram på nytt med två mål.

– Jag är väldigt glad just nu, kanske inte så mycket över målen, utan mer över segern, säger Samuel Adegbenro själv efter matchen,

Är du överraskad över ditt målfacit?

– Lite grann kanske, men samtidigt inte. När du spelar i ett bra lag med duktiga spelare är det väldigt enkelt att spela och göra mål.

Hyllas massivt

Adegbenro tycker att laget växer för varje match.

– Jag tycker vi är riktigt duktiga just nu, självförtroendet i laget är bra och vi är ett jättebra lag. Vi är ett av de bästa lagen i allsvenskan just nu.

Lagkamraterna imponeras också av Adegbenros framfart. Jonathan Levi spelade med honom i Rosenborg och tycker att hans leverans är väntad.

– Jag är inte alls förvånad, jag har sagt det innan, men inte för att jag har spelat med Messi och Ronaldo kanske, men Adegbenro är den bästa spelaren jag har spelat med innan jag kom hit. När vi spelade tillsammans i Norge var han outstanding och nu visar han det också. Vi snackade om det på bänken, det ser inte alltid ut som att han är jättefarlig eller att han glider igenom som Haksabanovic, men när han väl är sugen så gör han poäng och mål. Nu spelar han på fel position egentligen. Han är en renodlad ytter och där är han ännu bättre än som nia. Motståndarna tror att de har honom sedan kommer han förbi ändå. Han använder kroppen så jävla bra, säger Levi och ler.

”Vi tänker samma fotboll”

Du låter inte förvånad över hans start.

– Nej, nej. Jag är inte det men jag kan tänka mig att de andra är det. Ni har säkert fått uppleva honom som människa också, han är så ödmjuk, det är nästan så att man blir irriterad över att han är så ödmjuk. Han är en skithärlig människa.

Hur högt håller du Adegbenro i allsvenskan?

– Vi har topp fem bästa anfallarna i hela allsvenskan och så är jag sjätteval i så fall (skratt), det är väl det som är tradigt bara, nu får man ta wingbackplatsen. Men det är bara att gnugga på. Samuel är den bästa jag har spelat med. Jag sa att Nyman var topp tre förra året, så det är väl de två nu.

Även Sead Haksabanovic, som spelade fram till Adegbenros 2-0-mål, är imponerad. ”Haksa” tycker det är lätt att spela med sin anfallskamrat.

– Det är kul, vi tänker samma fotboll jag och Samuel. Jag har gjort två assist till honom nu, jag hoppas att han kan ge mig en snart (skratt). Så länge vi vinner är det bra. Det var ett bra inlägg men Adegbenro gör det riktigt bra.

Vad gillar du bäst med hans spel?

– När vi kommer fram på sista tredjedelen så ser vi samma saker. Om det var en spelare i straffområdet som inte ser det jag ser, då hade det inte blivit mål. Samuel ser vad jag ska göra och fattar det. Bra spelare hittar varandra snabbt.