Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas efter storspel: ”Vet hur bra han är”

Foto: JOHAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/MALMÖ. Jacob Widell Zetterström storspelade mot Malmö.

Nu hyllas 23-åringen av sin tränare Kim Bergstrand.

– Vi vet hur bra han är, säger Bergstrand till Discovery plus. 

– För ett år sen var jag striker i division fem. Det är speciellt, säger Widell Zetterström. 

Upprepade hjärnskakningar tvingade Jacob Widell Zetterström att ta en paus från fotbollen hela 2020. Inför säsongen kom han tillbaka till Djurgården, och efter att Aleksandr Vasiutin skadat sig i vårderbyt mot Hammarby har 23-årige Widell Zetterström vuxit ut till förstavalet mellan stolparna för tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

I lördagens toppmatch mot Malmö FF gjorde Widell Zetterström flera kvalificerade räddningar när Djurgården räddade 1-1 borta mot mästarna. Hjalmar Ekdal gjorde Dif:s mål i matchen

Efter slutsignalen hyllade tränaren Kim Bergstrand Jacob Widell Zetterström i en intervju med Discovery plus.

– Vi vet hur bra han är. Med tanke på hans bakgrund de senaste åren är det fantastiskt att han går in och gör det så bra här, säger Bergstrand. 

Huvudpersonen själv var nöjd med sin insats efter matchen. Bland annat svarade han för jätteräddningar på ett friläge från Erdal Rakip och en nick från Antonio Colak. 

– Det är klart det är jätteroligt att få göra de räddningar jag gör. Samtidigt finns det alltid saker man kan förbättra också. Men på det stora hela är jag nöjd, säger Djurgårdens målvakt. 

Så, vilken räddning var Widell Zetterström egentligen mest nöjd över? 

– Det är klart nicken i första är nog estetiskt snyggast, kanske. Men den räddas också av att Hjalmar kommer dit och rensar undan. Sedan är friläget på slutet nog viktigast. Det är sköna räddningar.

Jacob Widell Zetterström om resan till toppen

Efter flera hjärnskakningar 2019 tvingades Jakob Widell Zetterström ta en paus från fotbollen i fjol. När symtomen gav med sig startade han om - som anfallare i division fem-klubben IFK Lidingö. 

Att han ett år senare skulle vakta målet hos den allsvenska serieledaren kunde han inte föreställa sig. 

– För ett år sen var jag striker i division fem. Det är speciellt. Det är verkligen märkligt på så sätt, men det blir familjärt rätt snabbt, säger han till Discovery plus.

Att han föredrar allsvensk guldstrid som målvakt före spel som anfallare i femman är tydligt.  

– Jag var inte så bra där, säger Jacob Widell Zetterström med ett skratt. 

Hyllar Johan Dahlin: ”En förebild”

MFF-målvakten Johan Dahlin berättade efter lördagens slutsignal att han själv applåderade åt några av Widell Zetterströms räddningar. 

– Han gör en riktigt bra match. Han gör några riktigt vassa räddningar i första halvlek. Ibland får man säga att det var bra gjort av deras målvakt och det får man göra i dag, sa Johan Dahlin.

Djurgårdsmålvakten blir minst sagt smickrad när han får höra konkurrentens lovord: 

– Det är roligt att höra. Han har ganska länge varit en förebild för mig inom fotbollen, en otrolig målvakt verkligen. Att få höra det från honom betyder mycket och jag hoppas han får ta del av mina hyllningar också, säger Widell Zetterström.

– Som ung målvakt är det klart man kollar mycket på europeiskt fotboll. Men att se en så duktig målvakt här i allsvenskan det är något jag har tagit med mig. Det är många gånger jag har sett Djurgården mot Malmö, eller generellt bara kollat på allsvenskan, och slagits av vilken duktig målvakt han är. 

Det oavgjorda resultatet innebär att Djurgården rycker från AIK i toppen av allsvenskan. Både AIK och Elfsborg har dock möjligheten att passera Djurgården om de vinner sina matcher den här omgången mot IFK Göteborg respektive Östersund. 

– Vi har lett den här serien flest omgångar. Det känns som att vi kommer vara med och hota in i slutet, säger tränaren Kim Bergstrand om den kommande guldstriden. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER