Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar legendarerna på nya matchtröjan

AIK:s nya matchtröja med klubbmärket från 1891.
Sebastian Larsson kommer att spela med ”Hamrin” på ryggen på lördag.

AIK firar 130 år och jubilerar genom att släppa ett exklusivt försäsongsställ.

Dessutom kommer spelarna att bära namn från klubblegendarer på ryggen, i stället för sina egna, i cupmatchen mot Oskarshamn på lördag.

AIK har släppt en rad uppmärksammade matchtröjor de senaste säsongerna. Tröjor som hyllats och uppmärksammats internationellt

På fredagen var det dags för klubben att släppa årets försäsongströja, som kommer att användas i gruppspelet av svenska cupen. Tröjan, som går under namnet CXXX Edition, har en historisk blinkning eftersom klubben firar 130 år.

Den svarta tröjan har sju guldränder över bröstet som leder till ett stort guldemblem – det ursprungliga klubbmärket från 1891. Detaljer som åror, värjor, gevär, cykel, skridskor och fiskespö balanseras mot Nikes logga och texten ”1891”, också i guld, ovanför emblemet.

Spelar med andra namn på ryggen

SportExpressen kan också berätta att AIK-spelarna inte kommer att bära sina egna namn på ryggen under cupmatchen mot Oskarshamn på lördag. I stället kommer klubblegendarer som Per Kaufeldt, Kurt Hamrin och Putte Kock ha sina efternamn på tröjorna.

Jubileumströjan släpps endast i 130 exemplar och precis som i fjol går intäkterna till att finansiera unga idrottares möjlighet att delta i sommarläger.

– I år är det viktigare än någonsin att unga idrottare kommer ut och tränar, med varandra och mot varandra. Därför går alla pengar vi får in till att finansiera ungdomars möjlighet att ta sig till Norrköping och delta i Stadium Sports Camp, säger AIK:s lagkapten Henok Goitom.

AIK möter Oskarshamn, AFC Eskilstuna och Hammarby i svenska cupens gruppspel.