Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här bryter Källström ihop under tacktalet

Foto: C More.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

I vintras valde Kim Källström att avsluta spelarkarriären. Inför Djurgårdens hemmamatch mot Trelleborg tackades ikonen av på Tele 2 arena.

Och det blev en känslosam avtackning.

– Ni ska veta att varje gång jag tog på mig tröjan så spelade jag för er, sa Källström med tårar på Tele2:s innerplan.

Kim Källström var med och förde Djurgården till Europaspel under fjolårets allsvenska säsong. Men i vintras beslutade Djurgårdsikonen att avsluta karriären.

I dag tackades Källström av för lång och trogen tjänst. Inför Djurgårdens hemmamatch mot Trelleborg på söndagen hyllades Djurgårdsikonen stort på innerplanen.

Det blev minst sagt känslosamt som var rörd till tårar.

– Alla Djurgårdare. Det är stort att få avsluta karriären på hemmaplan. Det är nog det bästa beslutet jag tagit i min karriär och för att känna den kärleken för mig. Det värmer hjärtat och känns som att det är det bästa sättet jag någonsin kunnat drömma om att få avsluta min karriär, sa Källström.

”Aldrig upplevt ett negativt ord”

– Till alla er som är här är i dag och alla andra djurgårdare som finns i Sverige, vi slänger in världen för att vi finns överallt. Jag har aldrig upplevt ett negativt ord, utan bara positiva önskningar. Ni ska veta att varje gång jag tog på mig tröjan så spelade jag för er. Så jag och min familj, och min familj, skulle vilja säga, tack så mycket och ni kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag hoppas att vi ses på Tele2 och i Stockholm.

Totalt blev det 79 matcher, 29 mål och två SM-guld för Kim Källström i Djurgården.