Hyllade Segerström & Ingesson på Grimsta

Publicerad

BROMMA/STOCKHOLM. I veckan avled Klas Ingesson efter en lång tids kamp mot kronisk blodcancer - 46 år gammal.

På lördagen hedrades VM 1994-hjälten och Elfsborgs förre manager inför den allsvenska matchen mellan Brommapojkarna och Elfsborg.

Flera spelare grät under den tysta minuten.

– Det var jäkligt jobbigt, säger Johan Larsson till SportExpressen.se.

Fotbolls-Sverige har en tung period bakom sig.

För några veckor sedan kom beskedet att Brommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström avlidit efter en tids sjukdom.

Och i veckan avled även den förre landslagsstjärnan Klas Ingesson efter att länge ha kämpat mot blodcancer. Ingesson hade inte bara en fantastisk spelarkarriär i klubblag och landslag - han var även manager i Elfsborg fram tills dess att han nyligen hoppade av sitt uppdrag på grund av sitt hälsotillstånd.

Specialdesignade tröjor

På lördagen var det dags för allsvenskans sista omgång - och ett möte mellan Brommapojkarna och Elfsborg.

Inför matchen hedrades Klas Ingesson med en tyst minut - och flera spelare grät.

Elfsborgs spelare hade dessutom nya tröjor inför matchen. I stället för sina vanliga spelar man i specialdesignade Klas Ingesson-tröjor - med Klas Ingessons ansikte på bröstet.

Supportrarna hedrade också ikonen med ett tifo före match - där det stod "vila i frid".

"Det var tufft"

Efter matchen - som slutade 1-0 till Elfsborg - berättar ytterbacken Johan Larsson om känslorna i samband med den tysta minuten.

– Det är jäkligt jobbigt, en jäkligt unik situation. BP har förlorat sin lagkapten och vi har förlorat en av svensk fotbolls största genom tiderna som dessutom varit vår tränare. Och så möts vi i den sista matchen. Det var tufft att stå där, men det var stort att vi kunde komma ihop som en fotbollsfamilj och att vi stod tillsammans. Det kändes helt rätt, säger han till SportExpressen.se.

Var tongivande i VM

I veckan har Klas Ingesson hyllats stort både i Sverige och utomlands.

Den förre mittfältskämpen var tongivande i det svenska landslag som vann VM-brons i USA 1994. Han spelade även VM 1990 och EM 1992.

På klubblagsnivå slog han igenom i IFK Göteborg innan det blev äventyr i Belgien, Holland, England, Italien och Frankrike. Efter karriären tog Ingesson steget över som ledare och kom in i Elfsborgs organisation förra året.

Den 29 oktober besegrades dock legendaren av sin cancersjukdom. Han lämnar efter sig hustrun Veronica och sönerna Martin, 20, och David, 15.

Klas Ingesson blev 46 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag