Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hunt föreslås inte som ny ordförande

Foto: BILDBYRÅN

IFK Norrköping har haft stora interna problem under vintern med ordföranden Peter Hunt. 

I dag kom nya besked att valberedningen inte föreslår Hunt som ny ordförande.

Följetongen IFK Norrköping slutar aldrig. Peter Hunt har under vintern skapat stora rubriker då han har anklagats för att bidra till en dålig arbetsmiljö i klubben. 

– I dag upplever jag att det från enskilda individer finns en kritik mot arbetsmiljön och kulturen i föreningen och även en kritik mot mitt ledarskap. Detta tar jag på största allvar och det skulle vara befriande om denna kritik på något sätt konkretiserades, har Hunt tidigare sagt till SportExpressen.

Tidigare skrev tidningarna i Norrköping att Hunt inte kommer att föreslås som ny ordförande i klubben, något som Hunt senare bekräftade via sms. 

I dag kom det slutgiltiga beskedet. Valberedningen föreslår inte Hunt. I stället föreslås Sakarias Mårdh som ny ordförande över en period på två år.

Förra veckan släppte fem personer i IFK Norrköpings styrelse ett öppet brev där de riktade kritik mot Hunt. Alla fem ingår nu i det förslag på styrelse som valberedningen har lagt fram, Mårdh var en av dessa fem.

IFK Norrköpings årsmöte kommer att äga rum torsdagen den 25:e februari.