Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hult lämnar – öppnar för spel i allsvenskan

Niklas Hult.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hult under en träning inför EM i somras.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅN

Niklas Hult, 32, lämnar Hannover efter säsongen.

Nu öppnar han för spel i allsvenskan.

– Jag har bra relationer med klubbar i Sverige, så Sverige är verkligen ett alternativ, säger Hult till Fotbollskanalen.

Det blev två säsonger i Tyskland för Niklas Hult som lämnade Grekland och Aten för Hannover 96 sommaren 2020. För Fotbollskanalen berättar 32-åringen att han fick ett erbjudande om en förlängning av kontraktet, men att han tackade nej.

– De ville att jag skulle stanna och jag har både känt från klubbens och framför allt fansens sida att de varit väldigt pushande sedan jag kom. Jag hade lite flyt i början, fick en bra start och avgjorde ett derby mot Braunschweig, samtidigt som jag gjorde två assist när vi spelade mot dem igen. Då kom jag väldigt nära fansen och har varit det under de här två åren, även om vi inte nått upp till målsättningarna som vi hade när jag kom hit. Det har varit två jävligt roliga år i Tyskland och 2. Bundesliga är en häftig liga med oerhört bra tempo, mycket springande och bra nivå på fotbollen, säger han till sajten.

Hannover och Hult har en match kvar på säsongen, mot Ingolstadt på söndag, och sedan ska han fundera över sin egen framtid. Han säger att han är öppen för spel i allsvenskan.

Hult i Hannover-tröjan.
Foto: WITTERS / BILDBYRÅN

”Elfsborg och Stefan är bra”

Hult har tidigare spelat för Elfsborg och IFK Värnamo i Sverige.

På frågan om Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson har ringt svarar han:

– Han är inte ensam som gjort det (skratt). Vi har en bra relation, så han har varit duktig på att hålla kontakten även innan när det varit långt till att vända hem. Elfsborg och Stefan är bra, så vi vet var vi har varandra, säger Hult till Fotbollskanalen.

Även Enes Ahmetovic, Värnamos sportchef, har hört av sig.

– Det är lite roligt, vi är lika gamla och har gått i samma klass, så han har hört av sig några gånger. Man snackar och det har aldrig varit superaktuellt förrän nu kanske då. Det är kul att de håller kontakten, och sedan får man ta sig en funderare vad som blir bäst för helheten.

Niklas Hult har gjort åtta landskamper och var i somras en av spelarna som togs ut i den så kallade reservbubblan inför EM. Utomlands har han representerat klubbarna Nice, Panathinaikos, AEK Aten och Hannover 96.

Stefan Andreasson har sökts för en kommentar.