Huliganen: Blev arg när de gjorde mål

Publicerad
Uppdaterad
Den 18-årige huliganen släpptes i natt och fick åka hem till sin familj. Polisen bevakade i natt hans bostad efter att flera hot har uttalats.
- Folk är arga och vill ta hand om honom, säger Anders Lindell vid polisen i Malmö.
I natt kom den 18-årige huliganen hem till sin mamma, som då fått en mängd samtal från arga personer efter att hennes son attackerat målvakten Pär Hansson på gårdagens match mellan Helsingborg och Malmö FF. I natt bevakades hans hus av ett flertal poliser.
- Vi har bevakat honom för hans säkerhets skull. Många har ringt hans mamma under kvällen, han är ju bara 18 år. Folk är arga och vill ta hand om honom, säger Anders Lindell, presskontakt på polisen i Malmö.
18-åringen står misstänkt för misshandel och brott mot ordningslagen. Brottsrubriceringen kan dock komma att omvandlas till ofredande, enligt Anders Lindell.
- Han misshandlade honom inte, utan det var bara en knuff, allt finns ju dokumenterat på film.

"Blev förbannad"

I polisförhör har han sagt att han var berusad och blev arg för att Helsingborg gjorde mål.
- Han förnekar misshandel men kan tänka sig erkänna ofredande, säger kommissarie Jonas Bergman som ansvarar för utredningen.
- Han blev förbannad på att de gjorde mål och känslorna tog över. Det är ju ett skitbrott egentligen men i detta sammanhang är det ju en fruktansvärd katastrof, säger Anders Lindell.
Det finns i nuläget inga misstankar om att 18-åringen misstänks för den smällare som kastades in strax innan han sprang in på planen.
- Vi kan komma att förhöra 18-åringen och flera vittnen på nytt, säger Jonas Bergman.
Polisen diskuterar nu ett tillträdesförbud för 18-åringen på alla Malmö FF:s matcher och det kan även bli aktuellt med ett skadestånd till laget.
- Det kan bli hela summan som Malmö FF får böta, säger Anders Lindell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag