Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hugo Larsson nobbade flytt till Premier League

Hugo Larsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Hugo Larsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Hugo Larsson spås bli nästa riktigt stora allsvenska försäljning.

Spekulationerna gick varma under transferfönstrets slutskede och summor på omkring 100 miljoner kronor nämndes – men det blev aldrig någon affär.

– Jag är väldigt trygg i mig själv och litar på att om jag fortsätter utvecklas i rätt miljö så kommer jag kunna spela i Premier League en dag i framtiden ändå, säger Larsson.

Förra säsongen slog Hugo Larsson igenom stort. Under hösten var 18-åringen ordinarie på Malmö FF:s mittfält. Klubbar från världens största ligor har scoutat honom och under vintern har Premier League-laget Bournemouth kontaktat MFF för att försöka köpa loss Larsson, har Aftonbladet rapporterat. Tidningen skriver att en allsvensk rekordaffär varit aktuell och då är det uppemot hundra miljoner kronor som gäller.

De stora transferfönstren stängde natten mellan tisdag och onsdag – utan att Hugo Larsson sålts.

– Det är ganska skönt att det är över nu, säger han själv. 

Hur har det varit?

– Det har varit ganska mycket tankar den senaste veckan. Jag kände att steget som jag hoppades skulle kunna finnas inte riktigt kom, då tänker jag på den sportsliga delen. Jag sa innan att det ska mycket till för att jag ska lämna Malmö FF. Jag trivs väldigt bra här.

Larsson bekräftar intresse

Hugo Larsson bekräftar att det funnits bud på honom.

– Det har funnits en del intresse och några konkreta saker som jag fått ta ställning till.

Premier League lockade inte?

– Det är så klart smickrande att en så stor klubb från en så stor liga visar intresse men jag kollade mest på den sportsliga utvecklingen och projektet som skulle finnas där för mig i en sådan klubb. Det fanns väl inte riktigt där. Jag är nöjd med att vara kvar. 

Beslutet var upp till dig i slutändan, det handlade inte om att klubbarna inte kom överens?

- Så som jag förstått det.

Tacksam gentemot MFF

I sitt beslut har Hugo Larsson haft stöd från familj, agent, lagkamrater och MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Det är väl en sak jag är ganska glad över. De har varit tydliga med att jag inte ska ha någon stress. De sa att jag inte behöver skeppas i väg eller säljas för deras skull. Det var upp till mig. Det är jag tacksam för.

De senaste veckorna har varit påfrestande, tycker mittfältaren.

– I och med att det är första gången så har det varit en ganska tankspridd period, konstaterar han.

Beslutet att stanna i MFF fattades för ett par dagar sedan.

– Jag har väl haft en känsla över vilket beslut jag skulle komma fram till men när du haft några nätter med lite mindre sömn och lite mer tankar så kände jag att jag behövde ta tag i det och fatta ett beslut.

Andersson: ”Kommer aldrig tvinga någon”

MFF:s sportchef Daniel Andersson, säger att han inte har några problem med en utebliven storförsäljning. Därför har han och MFF inte försökt övertala Larsson att acceptera något erbjudande.

– Det ska kännas väldigt väldigt rätt för en spelare, det är ju en av våra. Det är ett viktigt element att ingen ska känna sig pressad i en sån situation.

Hade det varit annorlunda om det var en mer etablerad spelare, som kanske inte kommit från ert ungdomsled?

– Varje situation är unik. Det är klart att ibland kan man säga till någon spelare att det är bättre att de lämnar, att det är rådet. Men man kommer aldrig tvinga någon.