Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hugo Bolin: ”Nu är jag närmare än någonsin”

Hug Bolin.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Hugo Bolin.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Grunden till Hugo Larssons genombrott i fjol lades i Spanien.

Nu ska nästa Hugo, Bolin, försöka kopiera kompisens väg till framgång.

– Vi spelade med varandra i U16, U17 och U19 och vi har varit jämna tidigare. Det blir någonstans ett kvitto på att det går att slå igenom, säger Bolin.

Hugo Larsson hade aldrig helt dominerat i något av Malmö FF:s ungdomslag. Det var därför en överraskning för många utomstående när det var just han som dåvarande tränaren Milos Milojevic valde att satsa på under förra årets försäsongsläger i Spanien. Larsson fick speltid redan i första matchen i Marbella och därefter tog han steg för steg hela säsongen. På hösten var han ordinarie i startelvan och nu spås han bli nästa stora försäljning för MFF.

Resan imponerar – och inspirerar.

Hugo Bolin, 19, ser Hugo Larsson, 18, som en av sina närmsta vänner och ett stort stöd i jakten på det egna allsvenska genombrottet.

– Han hjälper mig mycket. Det är skönt att ha någon som gjort samma resa som jag själv vill göra, säger Bolin.

Vill stanna i Malmö FF

Den offensiva mittfältaren var utlånad till Olympic i fjol. Efter tre träningsveckor hemma i Malmö har han redan hyllats av nya tränaren Henrik Rydström. Det är fortfarande inte spikat om Bolin ska stanna i MFF den här säsongen eller om han ska lånas ut på nytt för att få mer erfarenhet av seniorfotboll. Efter att ha fått en halvtimme på planen mot Nordsjälland i fredags är han positiv till att stanna i och kämpa för en plats.

– Jag ser så klart annorlunda på det om jag inte får spela lika mycket men just nu känner jag mig jättelugn.

Vad har du för förhoppningar inför träningslägret?

– Det ska bli jätteroligt. Förhoppningar? Jag vet inte. Det är första gången. Träna, spela matcher, ha det gött. Lite värme.

Vad har du för förhoppningar inför säsongen?

– Spela så mycket som möjligt och göra det så bra som möjligt. Det är en dröm att spela i Malmö. Det var därför jag gick till Malmö, för att få spela med A-laget. Nu är jag närmare än någonsin.


Sportchefen Daniel Andersson om flyttryktena kring Hugo Larsson

"Kan bekräfta att det finns ett intresse – inte alla kan betala"