Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hotet: Fem spelare riskerar avstängning

John Guidetti till allsvenskan? Ämnet diskuteras i Allsvenska rummet.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Fem spelare i Djurgården riskerar avstängning vid gult kort.

Då vill Thomas Lagerlöf inte se onödiga varningar mot IFK Göteborg.

– Det är nolltolerans på dumma grejer, säger ”Tolle”.

Magnus Eriksson, Emmanuel Banda, Kalle Holmberg, Hjalmar Ekdal och Rasmus Schüller riskerar alla att missa nästa allsvenska match vid gult kort mot IFK Göteborg. Djurgården tränarpar har poängterat vikten av att inte dra på sig onödiga varningar inför slutspurten.

– Det är extra fokus nu på att inte ta dumma varningar. Man blir varnad ibland i fotboll men det är nolltolerans på dumma grejer som bortsparkade bollar, hålla på att snacka och gruffa efter avblåsningar - sånt får man inte hålla på med! I övrigt måste man spela sitt spel och då blir man varnad i fotboll så är det helt enkelt, säger Thomas Lagerlöf inför Blåvitt borta.

En spelare som missar mötet med IFK Göteborg är avstängde Hampus Finndell.

– Det är en bra spelare som är borta men det är den tiden på säsongen när det kommer avstängningar vartefter. Det får vi hantera och nu har vi Rasmus Schüller tillbaka.

Lagerlöf inför Blåvitt

Vad betyder det att ni får tillbaka honom?

– Han betyder mycket för att göra andra bättre och balansera laget. Hampus har gjort två väldigt bra matcher på den positionen när Rasmus varit borta, men det är mer naturligt med Rasmus för att han har spelat fler matcher på den positionen. Dom har olika egenskaper. Rasmus är bra på att balansera laget, döda ytor och hålla koll på vårt positionsspel.

IFK Göteborg kommer från två raka segrar till mötet med Djurgården.

– Nu har dom fått resultat med sig. Vi är ganska säkra på vad som väntar med rutinerade spelare och vi tror att man kommer spela 4-4-2 och aktivera anfallarna mycket. Det är ett lag som inte krånglar till det så det får vi lov att hantera, förklarar Lagerlöf.

Blåvitt har varit sårbara i ytan mellan eget försvar och mittfält. Har ni tryckt på det inför den här matchen?

– Det beror lite på vilka mittfältare dom har haft. Men vissa matcher så har det definitivt funnits ytor man kan utnyttja. Skyddar dom ytan bakom så borde ytan mellan finnas och vi är bra på att hitta balansen när man ska gå bakom försvaret och i mellanytan.

Lagerlöf tror fortfarande på en jämn kamp om SM-guldet ända in till sista omgången.

– Det gäller att göra så gott man kan. Det kommer svänga och vara jämnt, sedan vilka lag det står mellan, det får vi se. Vi vill vara med när det drar ihop sig, vissa år kan det räcka hela vägen. Det är jäkligt tråkigt att vara åtta och ligga och skvalpa.

Se Emmanuel Bandas kanon mot Kalmar