Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotas av supportrar - nu avgår Dif-duon

Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Magnus Pehrsson blev hotad av supportrar och avgår som manager för Djurgården.

Nu meddelar ordförande Tommy Jacobson att även han lämnar sin post på grund av hoten som Pehrsson har drabbats av.

– Det är som en cancer, säger han om miljön i Stockholmsfotbollen.

Klockan 13.30 höll Djurgården en specialinsatt presskonferens vid Stockholm stadion.

Där annonserades det att tränaren Magnus Pehrssom kommer att lämna sin post som klubbens tränaren efter att ha mottagit hot från en inofficiell supporterfirma.

Besök på träningen

Pehrsson har dels mottagit hot efter Djurgårdens förlust mot Elfsborg i måndags.

På träningen i tisdags fick laget sedan oannonserat besök av en fraktion i en av Djurgårdens inofficiella supportergrupper. Även där framfördes hot som klubben nu har polisanmält.

Som en konsekvens av detta avgår även styrelseordföranden Tommy Jacobson. Och det var en mycket omskakad Jacobson som kommenterade beslutet framför den samlade pressen.

"Nära till tårar"

– Jag har nära till tårar. Det är väldigt tungt. Jag har haft många samtal med Magnus och jag känner mer och mer att jag inte kan vara ordförande för en förening där sådana element har sådant stort inflytande att de kan gå runt samhällets alla regler. Det funkar inte för mig, säger Jacobson.

– Det är som en cancer. Jag kan inte leda en organisation där sådana krafter har sånt inflytande.

"Lojalitet med Magnus"

– Jag känner en otroligt stor lojalitet med Magnus. Nu känns det bara tomt. Det hade blivit jävligt bra det här. Jag är jävligt ledsen.

Nu ska Jacobson i stället arbeta med projektet Djurgårdsandan.

– Klubben är större än alla människor. Det ska bli kul att jobba i en mer informell roll. Jag har känt mer och mer att det är där Djurgårdens framtid ligger. Jag är kanske naiv, men jag hoppas att det här sätter i gång någon sorts debatt om var Stockholmsfotbollen är på väg. Jag är väldigt bekymrad, säger han.

"Det mest personliga"

När SportExpressen.se efter presskonferensen pratar med Jacobson får han frågan om han försökt övertala Magnus Pehrsson att fortsätta.

- Nu är vi inne på det som är mest på personliga av allt, känslorna inför sin familj och så. Den rätten tar jag mig inte, säger Jacobson.