Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Holster kan förstärka AIK - redan i sommar

Fredrik Holster. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

AIK förlorade mot Kalmar med 2-1 - och kan nu komma att värva i sommar för att laget ska vara med och slåss om SM-guldet.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är förre Gif Sundsvalls-spelaren Fredrik Holster ett namn som klubben diskuterat att värva.

- Jag kommenterar aldrig spelare som inte representerar klubben, säger AIK:s tf sportchef Björn Wesström.

AIK:S VIKTIGASTE SPELARE 2013

1) HENOK GOITOM

Position: Anfallare

Vi har sett hur mycket han betyder för AIK och ska laget ha något som helst med toppstriden att göra, måste han bli skadefri. Och det fort. Agerar både targetspelare och kan även göra sin gubbe. Har en fin teknik och en grym spelförståelse.

 

2) MARTIN MUTUMBA

Position: Mittfältare

Så bra som han var mot IFK Göteborg, så bra måste han vara i flera matcher i rad, för att AIK ska kunna få ordning på offensiven. Då är han ett ständigt hot på sin kant och motståndarna får se upp. Kan också bana väg för sina medspelare och för anfallarna att springa i djupled och komma ner och möta.

 

3) DANIEL MAJSTOROVIC

Position: Mittback

Ingen bra match mot Kalmar, men har varit stabil de gånger han spelat. Jag tycker han fått oförtjänt kritik från de egna fansen. Helgi Danielsson misslyckade hemåtnick i går är knappast Maestros fel. Dock måste han höja sig ett snäpp för att verkligen infria förväntningarna som en sån bra spelare har på sig.

 

Daniel Kristoffersson

AIK åkte på en blytung förlust mot Kalmar FF på Guldfågeln arena. Detta efter att laget hamnat i underläge redan i den 19:e minuten, efter en misslyckad hemåtnick av Helgi Danielsson.

Måns Söderqvist tog vara på misstaget och sköt in 1-0. I andra halvleken gjorde Kalmar 2-0 genom Jonathan Ring och matchen såg avgjord ut.

Inbytte Lalawele Atakora gav dock AIK hopp med sitt reduceringsmål treminuter från full tid, men närmare än så kom inte AIK.

"De är för starka i dag"

- Klart att vi tappar alldeles för mycket boll på mittfältet i dag. De är för starka för oss i dag på den positionen och det är synd att det är så mycket upp och ner.

Man trodde ni skulle studsa tillbaka efter IFK Göteborg?

- Ja, vi ville jobba vidare efter den segern. Men mot Kalmar ligger vi inte rätt, vi bjuder på ytor och då ställer de om snabbt.

Hur uppfattar du målen?

- Första målet är en bjudning. Helgi nickar ner den, men får den för långt i från sig och bollen går mellan anfallaren och mig. På andra målet tappar vi bollen, de ställer om snabbt och vi dirigerar inte spelat som brukar göra.

Är ni ett topplag?

- Det är en lång serie, men det är såna här matcher vi måste vinna för att klättra i tabellen. Vi måste hålla en jämnare nivå.

AIK har just nu åtta poäng upp till serieledande IFK Göteborg och klubben planerar nu för eventuella värvningar i sommar när fönstret öppnar.

Intresserade sedan länge

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är förre Gif Sundsvall-spelaren Fredrik Holster aktuell för AIK.

"Gnaget" var intresserade av spelaren redan för några år sedan och nu när Holster är kontraktslös efter att han och Gif Sundsvall gick skilda vägar, är han återigen aktuell.

Klubbens sportsliga ledning har diskuterat Holster, som ses som en bra och billig lösning i sommar då trion Daniel Tjernström, Robert Åhman Persson och Helgi Danielsson, sitter på utgående kontrakt.

Holster kan skriva på gratis för en ny klubb den 1 juli.

- Det stämmer att vi har tre centrala mittfältare som har utgående kontrakt, men jag kommenterar aldrig spelare som inte representerar AIK, säger tf sportchefen Björn Wesström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!