Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjälten: ”Var skönt att få den starten”

Se Nymans andra mål mot AIK
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

IFK Norrköping fick en drömstart och vann borta mot AIK.

Väldigt mycket tack vare Christoffer Nyman.

– Det var skönt att få den starten och att göra mål, säger matchhjälten.

AIK inkasserade säsongens tredje förlust hemma mot IFK Norrköping efter att Christoffer Nyman gjort två mål på Friends arena.

Därmed fick Peking en pangstart på allsvenskan efter ledigheten. För Totte Nyman var det extra skönt att göra två mål då våren präglats av en del skador.

– Jätteskönt, vi gör det jättebra både offensivt och defensivt. Det är en väldigt stark laginsats, säger han och fortsätter.

– Det var skönt att få den starten, men absolut det var skönt att göra mål.

Nyman hyllar laget

Vad är du nöjd med spelmässigt?

– Vi vågar hålla i bollen och vårt defensiva spel är väldigt starkt. Gerson slår två bra hörnor och det är två helt okej nickar.

Vad betyder det att göra mål igen?

– Skönt att göra mål igen absolut, men för mig har fokus alltid varit att göra det bästa för laget och nu vinner vi efter en fantastisk match. Det är det skönaste.

”Förutsättningarna har inte varit perfekta”

Hur upplever du förväntningarna på dig att leverera?

– Det är klart att det finns förväntningar och så ska det vara. Men förutsättningarna har inte varit perfekta med en knackig vårsäsong. Det är bara att hålla i gång och uppehållet kom lägligt för mig. Jag kunde bygga upp mig och den här starten var jätteskön att få. Nu gäller det att fortsätta hålla sig frisk.

Christoffer Nyman har gjort fem allsvenska mål och en assist på 12 matcher.

Se Nymans första mål mot AIK