Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjälten nära tårar – efter vännens skada

Martin Broberg startade sin första match sedan november. Då gick han sönder efter åtta minuter.Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nahir Besara lider med sin lagkamrat.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Nahir Besara sänkte Malmö FF med två mål. Efteråt ville han prata om Martin Broberg, som väl tillbaka efter skada tvingades utgå efter åtta minuter.
– Jag tycker så jävla synd om honom. Han såg nästan ut att börja gråta och jag kunde ha börjat gråta med honom, säger Besara. 

Örebro skrällde och vann hemma mot Malmö FF med 3-2 efter dubbla mål av Nahir Besara. Detta var lagets andra raka seger mot meriterat motstånd. 

Före landslagsuppehållet besegrades Norrköping med 4-3 efter ett hattrick av nya lånet Deniz Hümmet. Anfallaren spelade fram till 1-0-målet och fixade den straff som Besara sköt in till 3-1. Tvåmålsskytten är imponerad.

– Deniz är en jävligt duktig spelare. Han har en ljus framtid. Jävla bra jobb av Axel (Kjäll, manager) som hittade honom i Elfsborgs frysbox, säger Besara vars 2-1-mål touchade Lewicki.

– Jag kände att jag fick på en bra träff. Om den suttit ändå, det bryr jag mig inte om. 

Besara: ”En riktig klasspelare”

Malmös målvakt Marko Johansson var sedan på straffen på bollen då han gick åt rätt håll, men skottet från Besara var så pass hårt slaget att den ändå gick i mål. 

 – Jag tränar straffar efter varje träning. Jag skjuter hårt, då är det svårt för målvakten.

Besara var dock inte bara glad efter 3-2-segern mot MFF. Hans lagkompis Martin Broberg, som haft stora skadebekymmer i flera års tid och som nu kämpat sig tillbaka, gick sönder direkt mot MFF och tvingades lämna.

– Jag var så jävla glad att han var tillbaka. Nu tycker jag så jävla synd om honom. Det är en riktig klasspelare. 

– Jag tänker på Broberg. Vi gör det här för honom. Han har kämpat så hårt. Han såg nästan ut att börja gråta och jag kunde ha börjat gråta med honom.