Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjälten: ”Ingen slump att det är jag som gör det”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tre matcher utan seger för ÖSK. 

Då klev Filip Rogic fram och ordnade tre poäng mot AIK på Behrn arena - trots en skadekänning som kunde hållit honom borta från spel.

– Det känns inte som att det är en slump att det är jag som glider fram och sätter dit den, säger han efter matchen.

Efter två förluster och ett kryss i inledningen av allsvenskan tog ÖSK sin första trepoängare när AIK kom på besök på Behrn arena. 

Det var hemmalaget som först tog ledningen i den 56:e minuten genom Filip Rogic, men glädjen blev kortvarig. Bara minuten senare får AIK hörna och kvitterar. En kvittering som Rogic tar på sig.

– Vi får energi av vårt mål men sedan tappar vi den på 30 sekunder. Jag är den som gör att det blir hörna och sedan är det jag som touchar den innan den går in i mål också. Så på en minut hann jag göra mål och självmål typ, säger han.

– Där får AIK en boost och tar över spelet, då känns det som att vi ska nöjda med en poäng.

Sent segermål - trots skadekänning

När klockan närmade sig 90 minuter stod det fortfarande 1-1, men då klev Rogic fram igen och stänkte dit vad som blivit hans signum i ÖSK-tröjan - ett sent segermål.

– Det är ett Filip-mål, säger han om kanonskottet i bortre och ler. 

– Nej men jag får en bra träff, man har tränat en del på de där så det är skönt att man kan göra det på match också. Det känns inte som att det är en slump att det är jag som glider fram och sätter dit den, det har blivit en del sådana mål i ÖSK och det är skönt.

Tvåmålsskytten berättar dock att det var oklart om han överhuvudtaget skulle kunna spela matchen.

– Vi fick göra tre byten och kändes ganska trötta. När bollen kommer till mig där på slutet tänker jag bara ”det här är min chans”. Jag ville egentligen byta innan på grund av min häl men vi hade inga byten kvar. Men det blev bra till slut att jag kunde få avgöra och bidra till första trepoängaren i år.

Har du ont alltså? 

– Ja jag har lite ont faktiskt. Det var tveksamt innan matchen och jag hoppas att det ska bli bättre, men sista tio kändes det som att jag gick lite på knäna.