Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjälte mot Djurgården – nu vill Bajen förlänga

Alex Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Alex firar mål Foto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES

Derbyhjälte och i stekhet målform.

Nu vill Hammarby förlänga kontraktet med anfallaren Alex – som också hamnade i hetluften för sitt målfirande framför Djurgårdens fans.

– Folk blev arga på mig – jag ska inte göra om det nästa gång, säger han.

Derbyhjälte med två mål. Och nu tre mål i allsvenskan.

Alex sänkte Djurgården när Hammarby förlängde sin mäktiga derbysvit och vann med 3-1.

– Det var en fantastisk match. Vi spelade koncentrerat och hade en bra taktik. För mig var det också en fantastisk kväll personligen. Vi kämpade tillsammans och firar tillsammans nu, säger Alex efter matchen.

I tisdagens derby vände Alex upp vid straffområdeskanten och placerade in 1-0 i "fel hörn" för Kenneth Höie i tolfte minuten. Djurgården kvitterade men precis innan halvtid snappade brassen upp en skarv in i straffområdet, och fick till ett löst avslut mot mål. Bollen gick in i mål till 2-1.

– Det viktigaste är inte målen. Det viktigaste är att vi vinner. Om vi ligger högt upp i tabellen så gynnar det mig också, säger Alex.

"Folk blev arga"

Samtidigt hamnade brassen i hetluften båda gångerna när han firade sina mål framför Djurgårdens klack. Vid första målet "showade" han mot läktaren – men riktade sig mot tv-kameran. Efteråt förklarar han:

– I halvtid så pratade de om mig att jag hade firat framför deras fans. Men jag riktade mig till kameran. Jag har en nära vän i Brasilien så det var till honom. Men folk blev arga på mig – det blir lite problem. Jag hade kunnat få ett gult kort. Men nästa gång i ett derby ska jag inte fira i närheten av motståndarnas fans, säger han.

Efter matchen hyllades han av fansen – och lovordades av sportchefen och Kennedy Bakircioglü.

– Vi är jättenöjda med Alex. Han har gjort det bra sedan han kom hit. Men han har inte varit här så länge och både han och Romulo kommer att bli bättre, säger Jingblad.

– Han växer mer och mer och blir bara bättre för varje match. Jag är jätteglad för Alex skull. En fantastisk person vid sidan av. Han verkar trivas väldigt bra också. Jag tycker han har anpassat sig väldigt snabbt och bra, säger Bakircioglü.

"Vi vill omförhandla"

Hammarby gjorde klart med Alex redan i januari. Först kommunicerades ut att man hade skrivit ett lånekontrakt över 2016. Men nu berättar sportchefen Mats Jingblad att han faktiskt tillhör Hammarby.

– Han är vår spelare, kom som Bosman till slut. Det var lite strul med papprena från Brasilien, säger Jingblad efter derbysegern mot Djurgården.

Sportchefen berättar också att man vill förlänga kontraktet med Alex.

– Hans kontrakt är på ett år. Men det vill vi omförhandla, säger han.

Hammarby lyfter med sin seger till femteplats i allsvenskan. Djurgården behåller sin serieledning i allsvenskan på målskillnad före IFK Norrköping och Jönköpings Södra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!