Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjalmar Ekdal är klar för Hammarby

Foto: BILDBYRÅN

Hjalmar Ekdal är klar för Hammarby. 

Det blev officiellt under fredagseftermiddagen och 20-åringen skriver på ett tvåårskontrakt. 

– Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen, säger Jesper Jansson på Hammarbys hemsida.

Albin Ekdals bror, Hjalmar Ekdal, är klar för allsvenskan och Hammarby. 20-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben och försvararen kommer sättas upp på listan för samarbetsavtalet med tidigare klubben IK Frej.

Det innebär att hans primära träningsmiljö kommer att vara Hammarby men att han kommer vara tillgänglig för matchspel i båda klubbarna. 

– Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen. Vi har kunnat följa honom extra noga i och med det välfungerade samarbetet med IK Frej, där han haft en riktigt bra utvecklingsmiljö, säger Jesper Jansson till Hammarbys hemsida. 

”Är glad över möjligheten” 

Hjalmar Ekdal kommer senast från IK Frej, där han spelat alla matcher under 2019. 

– Jag är glad över den här möjligheten och ser fram emot att komma i gång med laget. Här får jag konkurrera på högsta allsvenska nivå samtidigt som jag säkerställer att jag får bra matchning i superettan innan jag bedöms vara redo för allsvenskan, säger Hjalmar Ekdal till Hammarbys hemsida.