Johnsons svar – efter allsvenska uppgifterna

Foto: / BILDBYRN
Foto: / BILDBYRN

IFK Göteborg, Djurgården och Malmö FF.

Tre svenska storklubbar uppges vara på jakt efter Sam Johnson – som är på väg bort från Kina.

– Om det står mellan Djurgården och en annan svensk klubb och det är samma nivå på erbjudandena, då väljer jag Djurgården, säger han till FotbollDirekt. 

Sam Johnson lämnade Djurgården förra sommaren för spel i kinesiska Wuhan Zall.

Ett år senare vill han lämna klubben.

Anfallaren är fast i tränarens frysbox, har flyttats ned till reservlaget och han stänger inte dörren för en allsvensk återkomst.

Han har märkt av intresset från Djurgårdens supportrar på sociala medier.

– Jag känner kärleken från fansen, från alla i klubben. Att djurgårdsfamiljen känner sådan kärlek… jag uppskattar verkligen det. Djurgården tog mig och lyfte mig i allsvenskan, det är klart att jag är tacksam för det. Om allt funkar, då kommer jag tillbaka. Men jag överlåter allt till min agent, han har inte sagt något om några klubbar till mig, säger han i en intervju med FotbollDirekt.

"Då väljer jag Djurgården"

Den senaste tiden har det ryktats om tre allsvenska klubbar; Malmö FF, IFK Göteborg och Djurgården. 

Enligt FotbollDirekt så ska Blåvitts sportchef Mats Gren ha varit i kontakt med den kinesiska klubben för att försöka få till ett lån. Men Sam Johnson vill helst flytta permanent.

Han säger i intervjun att han inte haft någon kontakt med Djurgårdens Bosse Andersson sen flytten till Kina, men han hade inte 

– Nej, jag har inte pratat med Bosse sedan jag lämnade Sverige. Den kontakt som varit är att jag kommunicerat med fansen på sociala medier. Men det är min agent som sköter allt det där med andra klubbar, jag lämnar det till honom.

Sam Johnson har själv läst om ryktena angående IFK Göteborg, Malmö FF och Djurgården – men påstår att han inte vet om någon av klubbarna är aktuella.

– Jag kan inte svara på det nu. Men om det står mellan Djurgården och en annan svensk klubb och det är samma nivå på erbjudandena, då väljer jag Djurgården. Allt är möjligt, men det ska vara ett väldigt mycket bättre erbjudande om jag ska till en annan svensk klubb. Men jag vet ingenting om andra klubbar än, vi får se, säger han.