Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hit flyttar AIK:s Johan Blomberg

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Mittfältaren Johan Blomberg lämnar AIK, vilket FotbollDirekt var först med att rapportera.

Nu kan SportExpressen avslöja att mittfältaren ser ut att bli klar för MLS-klubben Colorado Rapids inom en snar framtid.

Johan Blomberg värvades till AIK från Halmstads BK under 2015 och har framför allt under Rikard Norlings ledning växt fram till en nyckelspelare på mittfältet. Den här säsongen blev det hela 28 matcher för Blomberg i AIK-tröjan, där han svarade för tre mål och sex assist.

Tränade inte med laget

SportExpressen har tidigare rapporterat att Blomberg varit nära att förlänga med AIK. Men så blir det inte. FotbollDirekt kunde på tisdagen berätta att mittfältaren väljer att inte förlänga sitt kontrakt med AIK - utan i stället lämna klubben för ett nytt äventyr.

Mittfältaren saknades på dagens träning med anledning av att han var i väg för att besöka en utländsk klubb som han hoppas kunna göra klart med inom kort. 

Här är Blombergs nya klubb

Nu kan SportExpressen avslöja att det är MLS-klubben Colorado Rapids som ser ut att bli Blombergs nya klubbadress. 

Blomberg var dock nära att förlänga med AIK för bara någon vecka sedan men då dök MLS-klubben upp med ett bud, som mittfältaren är beredd att acceptera.

Colorado Rapids, som ville ha Rikard Norling som tränare till kommande säsong, hade representanter på plats på Friends arena när AIK mötte Elfsborg i höstas. Det ska vara då Colorado fått upp ögonen för Blomberg. Norling valde att tacka nej till att bli ny huvudtränare för klubben och kommer att fortsätta att leda AIK kommande säsong.

Det hela väntas bli klart inom kort och mittfältaren lämnar därmed AIK efter tre säsonger i den svartgula tröjan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!