Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Hiljemark klar för PSV - och här är ersättaren

Publicerad

LONDON. Oscar Hiljemark är klar för PSV Eindhoven - och åkte under torsdagen till Holland för att skriva under kontraktet med den holländska klubben.

Enligt SportExpressen.se:s källor får Elfsborg cirka 19 miljoner kronor (2,2 miljoner euro) för spelaren. Summan kan dock stiga till 24 miljoner kronor om diverse bonusarna faller in.


Samtidigt kommer norrmannen Henning Hauger presenteras som Elfsborgs nyförvärv på en presskonferens under fredagen.

Precis som SportExpressen.se tidigare har avslöjat är Elfsborgs mittfältare Oscar Hiljemark klar för PSV Eindhoven. Spelaren åkte under torsdagen ner till PSV Eindhoven för att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år.

Kan få 24 miljoner

Enligt SportExpressens holländska källor får Elfsborg 2,2 miljoner euro, vilket är omkring 19 miljoner svenska kronor.

Övergångssumman kan dock landa på 2,8 miljoner euro, omkring 24 miljoner kronor, om alla bonusar för spelaren slår väl ut.

Övergången kommer att bli officiell i morgon, då Elfsborg också kommer att presentera norske mittfältaren Henning Hauger.

Gjort ett kap

Där har det visat sig att Elfsborg har gjort ett kap, för enligt källor nära Hannover 96, väljer den tyska klubben att inte ta ut någon övergångssumma.

Därmed kostar inte norrmannen Elfsborg något att köpa loss, utan Borås-klubben har i stället lagt pengarna på att ge spelaren en bra lön och en stor sign on-bonus.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag