Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hiljemark klar för PSV - och här är ersättaren

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

LONDON. Oscar Hiljemark är klar för PSV Eindhoven - och åkte under torsdagen till Holland för att skriva under kontraktet med den holländska klubben.

Enligt SportExpressen.se:s källor får Elfsborg cirka 19 miljoner kronor (2,2 miljoner euro) för spelaren. Summan kan dock stiga till 24 miljoner kronor om diverse bonusarna faller in.


Samtidigt kommer norrmannen Henning Hauger presenteras som Elfsborgs nyförvärv på en presskonferens under fredagen.

Precis som SportExpressen.se tidigare har avslöjat är Elfsborgs mittfältare Oscar Hiljemark klar för PSV Eindhoven. Spelaren åkte under torsdagen ner till PSV Eindhoven för att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år.

Kan få 24 miljoner

Enligt SportExpressens holländska källor får Elfsborg 2,2 miljoner euro, vilket är omkring 19 miljoner svenska kronor.

Övergångssumman kan dock landa på 2,8 miljoner euro, omkring 24 miljoner kronor, om alla bonusar för spelaren slår väl ut.

Övergången kommer att bli officiell i morgon, då Elfsborg också kommer att presentera norske mittfältaren Henning Hauger.

Gjort ett kap

Där har det visat sig att Elfsborg har gjort ett kap, för enligt källor nära Hannover 96, väljer den tyska klubben att inte ta ut någon övergångssumma.

Därmed kostar inte norrmannen Elfsborg något att köpa loss, utan Borås-klubben har i stället lagt pengarna på att ge spelaren en bra lön och en stor sign on-bonus.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!