HIF:s glödhete anfallare Amar Muhsin om att möta Dennis Hadzikadunic: ”Speciellt”

Tv: Álvaro Santos om populära aktionen i derbyt
Amar Muhsin har gjort sex mål på tre matcher.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Malmöfödde Hadzikadunic är bosnisk landslagsman.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han har gjort sex mål på Helsingborgs tre senaste matcher.

Nu är det Amar Muhsin som ska göra det framåt i derbyt mot MFF på söndag.

För 24-åringen med bosniska rötter blir det också speciellt att drabba samman med Dennis Hadzikadunic.

– Jag har ju sett honom i Bosniens landslag. Det blir speciellt att möta honom. Jag har alltid tyckt att han är en väldigt bra mittback, säger anfallaren. 

Han värvades in precis innan transferfönstrets stängning som ersättare till Turkiet-flyktande anfallsstjärnan Anthony van den Hurk. 

Efter tre mållösa inhopp har Amar Muhsin fått upp ångan rejält. Han slog till med ett hattrick i 6-0-segern mot Tord i Svenska cupen och därefter fick han förtroendet på topp både mot IFK Värnamo och IFK Göteborg. Resultatet? Två mål mot Värnamo och en fullträff mot Blåvitt.

– Så klart att det är kul. Jag vet om mina kvaliteter och det vet mina lagkamrater också eftersom de sätter mig i bra lägen. All eloge till dem, det är inte bara jag själv som gjort målen. 

Hade du väntat dig en så här bra start med tanke på att du ändå kom från AFC Eskilstuna i superettan?

– Mitt mindset är att bara köra. Det är bara att gå in i väggen som Faltsetas brukar säga (skratt). Bara kriga och köra, det är det som gäller. Jag tänker inte varifrån jag kommer utan känner att jag har samma möjligheter som alla andra.

Om kärleken till Bergsjön: ”Finns problem, men fantastiskt att bo där”

Det är kanske ingen slump att 24-åringen citerar en annan göteborgare. Muhsin kommer nämligen från förorten Bergsjön, en av stadens mest utsatta förorter. Men anfallaren delar inte den mediala, svartmålade bilden.

– Det är en fin förort, jag älskar den. Det är där jag är uppväxt, där jag spelat massa fotboll på gården. Så klart att det skrivs mycket om att det är stökigt och så. Det finns problem där, men det gör det överallt – inte minst i förorterna. Men jag tycker det är fantastiskt att bo där. Alla känner alla, det är en annan aura där.

På tal om Göteborg hjälpte Muhsin med sitt mål mot Blåvitt i måndags HIF till tre blytunga poäng vilket gör att de nu är uppe på kvalplats.

– En otrolig boost för hela laget. Vi har haft lite oflyt tidigare, som mot Värnamo där vi släppte in 3-2 i sista sparken. Nu hade vi i stället stolpe in. Jag tror vi har bra chanser att säkra kontraktet.

”Pappa pratar också bosniska, han har lärt sig” 

Under söndagen stundar Skånederby på Olympia då MFF gästar. Mushin rankar mötet högt.

– Det blir den hittills största matchen i karriären för mig. Jag vet hur viktig den här matchen är för fansen och klubben. Jag ser verkligen fram emot det.

Muhsin har en irakisk pappa och bosnisk mamma. Att nu ställas mot bosniske landslagsmittbacken Dennis Hadzikadunic i derbyt ser han som något extra.

– Jag känner inte killen men jag har så klart sett honom i Bosniens landslag. Det blir speciellt att möta honom. Jag har alltid tyckt att han är en väldigt bra mittback, säger Göteborgsfödde Muhsin som pratar bosniska flytande.

– Vi har alltid pratat bosniska hemma. Pappa som är från Irak pratar också bosniska hemma, han har lärt sig.

Blir det trash talk på bosniska med Hadzikadunic i derbyt?

– Det är mycket möjligt, säger Muhsin och skrattar.

Tv: Faltsetas bryter ut i skratt: ”Din förtjänst att jag står här”