Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hif och Mjällby har  bästa nyförvärven

Mjällbys Dominique Kivuvu. Foto: Nils Jakobsson

SPORT-Expressens Mathias Lühr sätter betyg på allsvenskans nyförvärv.

Så bra har klubbarna lyckats hittills.

AIK

Betyg: 3

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Celso Borges, Alhassan "Crespo" Kamara.

Kommentar: Borges var ett av allsvenskans mest haussade nyförvärv. Landslagsmannen från Costa Rica har inlett bra och bland annat svarat för två matchavgörande mål. Men han saknar en lekkamrat på topp. Och "Crespo" har inte visat sig vara denne - ännu så länge.

 

Djurgården

Betyg: 1

Intressanta nyförvärv inför säsongen: James Keene, Marc Pedersen, Ricardo Santos, Andreas Dahlén, Yussif Chibsah, Kasper Jensen, Nahir Oyal, Brian Span, Martin Broberg.

Kommentar: Keene och Pedersen (som nu gått sönder) får godkänt så här långt. Kanske också Chibsah efter ett starkt derby mot AIK. Men Santos och Jensen har varit stora besvikelser och den senare är numera petad. Oyal, Span och Broberg har fått en chans att visa upp sig och det gick så där.

 

Gais

Betyg: 3

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Mervan Celik, Peter Ijeh, Jakob Olsson, Jeffrey Aubynn, Jesper Florén.

Kommentar: Jakob Olsson agerade poängräddare mot Mjällby och ser ut som ett fynd. Celik har all tänkbar potential - om han blir kvar efter sommaren. Aubynn måste upp i form, då kan han bidra fint. Ijeh har dock sett sina bästa dagar och får agera inhoppare.

 

Gefle

Betyg: 1

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Alexander Faltsetas, Linus Malmborg, Johan Oremo.

Kommentar: Faltsetas och Malmborg har slagit sig in i startelvan, och det är alltid ett gott betyg för nyförvärv. Tyvärr har dock Malmborgs mittbacksspel med Olof Mård varit så där, och Faltsetas har inte heller övertygat. Oremo har agerat inhoppare, det var sannerligen inte tanken.

Näe, det här har inte börjat bra för Gefle.

 

Helsingborg

Betyg: 4

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Juha Uronen, Daniel Nordmark, Emil Krafth, Loret Sadiku, Walid Atta, Alfred Finnbogason.

Kommentar: Okej, säsongen har inletts sisådär av mästarna. Men man måste gilla Finnbogassons genombrott, och unge Krafth ser ut att ha en mycket ljus framtid. Atta inledde bra men skadade sig. Sadiku har fått kliva ner som mittback och gjort det helt okej. Nordmark bidrar också med spets på en kant, men inte imponerat massor. Ändå - fina värvningar.

 

Häcken

Betyg: 2

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Andreas Drugge, Eddie Hernandez, Martin Ericsson, Joel Johansson.

Kommentar: Ericsson och Drugge (nästan) har tagit startplatser i ett Häcken som inlett allsvenskan piggt. Bra där, även om Drugge "bara" gjort ett mål så här långt. Två viktiga spelare med hög nivå i spelet.

I Hernandez och Johansson ska det finnas sparkapital.

Elfsborg

Betyg: 3

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Stefan Larsson, Viktor Claesson, Joackim Jörgensen, Kevin Stuhr Ellegaard, Kenneth Höije.

Kommentar: Vi börjar med det roliga och målvakten Höije har varit en viktig pjäs i Elfsborgs tidiga ryck i toppen. En position där Elfsborg länge trevat. Blir tufft för Stuhr Ellegaard att ta platsen efter skadan.

Mittfältaren Jörgensen har varit bra som mittback.

Claesson har massor av spännande talang och har visat upp en del redan.

Larsson är dock en besvikelse som vänsterback,

 

IFK Göteborg

Betyg: 2

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Daniel Sobralense, John Alvbåge, Kjetil Waehler, Nordin Gerzic, Pontus Farnerud.

Kommentar: Högkalibriga namn som ännu inte (hunnit?) visat upp sin fulla potential i Blåvitt. Gillar dock Alvbåges inledning trots någon tavla. Farnerud också okej. Gerzic har bänkat en del, och Waelher inte imponerat galet. Sobralense inledde svagt och har förpassats till bänken av tränaren Mikael Stahre.

 

Kalmar FF

Betyg: 2

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Jonathan McDonald, Archford Ginu, Papa Diouf, Mats Solheim, Jørgen Skjelvik, Sebastian Andersson, Nenad Djordjevic.

Kommentar: Hela KFF har startat säsongen på ett svajigt sätt och nyförvärven inget undantag. Solheim sågs som mycket intressant, men långtidsskadad. Meriterade Djordjevic har också brottats med skador. Andersson var en supertalang i Ängelholm, men haft svårare i allsvenskan.

Nanne Bergstrand har en del att jobba med för att få full fart på det nya gänget. Finns potential ju.

 

Malmö FF

Betyg: 3

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Erik Friberg, Simon Thern, Viktor Noring.

Kommentar: Okej utväxling av de två tunga värvningarna ute på planen. Friberg startar hyfsat genomgående på det centrala mittfältet, så även Thern. Den senare växer allt mer i sin roll, och ser allt mer spännande ut.

Däremot känns chansningen med Noring lite märklig då Johan Dahlin är ohotad etta som det känns. Kan bli jobbig situation i stället för mysig back up.

 

Mjällby

Betyg: 4

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Haris Radetinac, Marcus Pode, Anders Wikström, Dominique Kivuvu, Pär Ericsson.

Kommentar: Här är det många som bidragit snabbt av nyförvärven. Radetinac och Kivuvu har också producerat framåt, liksom Pode och Ericsson.

Mjällby har fingertoppskänsla, och jobbar nu för fullt för att få "hem" Moestafa el Kabir från Cagliari också.

Jag gillar det.

 

IFK Norrköping

Betyg: 3

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Modou Barrow. Morten Morisbak Skjönsbergs, Andreas Johansson, Lars Christian Krogh Gerson.

Kommentar: Peking får ett högt betyg på grund att man förstärkt på exakt "rätt" positioner. Defensivt starka Johansson kompletterar Astrit Ajdarevic perfekt på det centrala mittfältet. Skjönsberg har varit den mittback laget länge letat efter.

Men framför allt så bidrar duon med ovärderlig rutin och vinnarmentalitet. Det har Norrköping saknat tidigare.

 

Gif Sundsvall

Betyg: 2

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Kevin Walker, Oscar Berglund, Marcus Danielsson, Michel, Simon Helg.

Kommentar: Alltså, Sundsvall har förstärkt med spelare som omedelbart gjort laget starkare - och det är bara det ett bra värvningsbetyg.

Walker växer allt mer, Helg ser emellanåt pigg ut på kanten - liksom brassen Michel.

Gillar också den storväxte Berglund i målet, och tror att han kan blir riktigt vass med lite mer allsvensk rutin.

 

Syrianska

Betyg: 2

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Admir Aganovic, Louay Chanko, Haris Skenderovic.

Kommentar: Återigen, hittar man spelare som går in i startelvan så är det bra scoutat. Nu var det bara inte så mycket konkurrens till att börja med. Chanko kan visa upp mer, det är en riktigt bra spelare. Aganovic visar glimtar av internationellt spel, men tyvärr bara glimtar.

Skenderovic håller inte någon bra allsvensk klass som mittback.

 

Åtvidaberg

Betyg: 1

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Mattias Mete, Tobias Nilsson, Alain Olle Olle.

Kommentar: Tyvärr var det ingen av nyförvärven som direkt var med och låg bakom Åtvidabergs pigga inledning av allsvenskan. Det var snarare de redan etablerade mannarna - Prodell, vergström & Co.

Svårt att ge årets totala värvningsskörd på Kopparvallen något annat än underkänt i dagsläget.

 

Örebro

Betyg: 1

Intressanta nyförvärv inför säsongen: Jonas Sandqvist, Peter Samuelsson, Tomer Chencinski, Daniel Bamberg, Tobias Grahn, Mohammed Saeid.

Kommentar: ÖSK har inlett säsongen på ett miserabelt sätt, och inget av nyförvärven har förmått lyfta. Grahn var en mycket dyr satsning, som ännu inte blommat ut på något sätt. Sandqvist sitter på bänken, och Samuelsson är fjärran från Degerfors-målformen. Bamberg är skadad och Chencinski har väl imponerat så där i målet så här långt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!