HIF nära försäljning – besöker utländsk klubb

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Albert Ejupi är på väg bort från Helsingborg efter tio matcher.

Enligt HD är mittfältaren nära en flytt till ett lag i Österrike.

SportExpressen erfar att Ejupi besöker TSV Hartberg.

Det var inför allsvenskan som Helsingborg valde att värva Albert Ejupi på ett ettårskontrakt efter att nyckelspelaren Brandur Hendriksson ådragit sig en korsbandsskada.

Mittfältare har hunnit med tio allsvenska matcher men är nu på väg bort från klubben efter knappt fyra månader på Olympia. Tidigare i dag rapporterade HD att Ejupi var nära en flytt till en klubb i Österrike.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Andreas Granqvist till tidningen.

Besöker klubb

Helsingborgs presschef Midhat Kuduzović till SportExpressen:

– Vi är i långt gångna förhandlingar med en klubb som Albert getts tillåtelse att besöka. Han kommer därför inte vara på plats på träningen i morgon, meddelar Kuduzović.

Enligt uppgifter till SportExpressen handlar det om TSV Hartberg som Albert Ejupi är på besök hos i Österrike. Hartberg slutade på tiondeplats i högstaligan den gångna säsongen.

Om flytten går igenom kommer Helsingborg också att få en övergångssumma, något som även HD har skrivit om. Ejupi har tidigare i karriären representerat Varbergs Bois, Mjällby AIF, Kristianstad FC och Sölvesborgs GoIF. Ejupis ambition var att hitta en klubb utomlands redan i vintras, men någon övergång blev aldrig av, och i mars skrev 29-åringen på för Helsingborg.

TV: Frågelådan Rondo