Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HIF förhandlar om lån av svenskproffset

Ännu en allsvensk transferbomb är på väg att brisera. 

Helsingborg är på väg att låna hem landslagsmeriterade Astrit Ajdarevic från Standard Liege.

Sportchefen Jesper Jansson och tränaren Roar Hansen var i Belgien under torsdagen för att förhandla med en belgiska klubben. 

SPORT-Expressen kunde för några dagar sedan avslöja att HIF är ute efter att värva hem Genoas svenske anfallare Linus Hallenius, 23. Klubben har tagit en första kontakt med Genoa om ett eventuellt lån. 

Heracles Almelo och Serie B-klubben Varese är också intresserade av den förre Bajen-spelaren. 

På plats i Belgien

Men Hallenius är inte den enda spelaren som HIF är ute efter. Klubben jobbar hårt på att sälja May Mahlangu och har nu utsett spelaren man vill ersätta honom med. 

Det är ännu en före detta allsvenska spelare: Astrit Ajdarevic, mittfältare från Standard Liege. 

HIF:s tränare Roar Hansen och sportchefen Jesper Jansson var under torsdagen i Belgien för att förhandla med Standard om ett eventuellt lån - och även träffa spelaren själv. 

- Jag har inga kommentarer alls, säger Jesper Jansson när SportExpressen.se ringer upp. 

 Men jag har sett en bild på när Roar Hansen sitter och pratar med Astrit Ajdarevic. Det är ju svårt att neka till att ni var där då? 

- Ja, det är det ju. Vi var där. Vi har goda relationer med Standard Liege och var där för att kolla in akademin bland annat. 

 Mötet med Ajdarevic, vad gick det ut på? 

- Inga kommentarer, vi där och kollade på akademin och för att studera klubben. 

 Han skulle bli en bra värvning för er den här säsongen? 

- Inga kommentarer.

"Jag behöver spela"

Ajdarevic har gjort totalt 22 matcher av 27 med Standard Liege sedan han kom till klubben.

"Saker och ting ändras fort i fotboll. Tränare kommer och går. Astrit har 3.5 år kvar på sitt kontrakt och de är väldigt nöjda med honom." skriver Ajdarevics agent Miro Jaganjac på sitt Twitterkonto. 

Ajdarevic själv beskriver också sin situation i klubben:

"Jag vill bara göra klart en sak. Jag är väldigt lycklig här i Standard med laget, staden och fansen. Jag behöver spela så jag kan komma tillbaka starkare än någonsin," skriver Ajdarevic på sitt Twitterkonto.