Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Rydström vill se ett grisigare Malmö FF

I cupkvartsfinalen fick Anton Tinnerholm en boll i huvudet när han låg ner i gräset.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Henrik Rydström ser gärna att MFF blir grisigare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. En sekvens när Anton Tinnerholm trillar och sedan får en boll i huvudet har fått stor spridning på sociala medier. 

Henrik Rydström försvarar reaktionen och ser gärna att Malmö FF blir mer grisigare.

– Generellt så behöver vi bli bättre på att bli cyniska och ta hjälp av de saker som finns, förstärkning eller vad det är, säger MFF-tränaren.

Det var i slutet av kvartsfinalen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF som Anton Tinnerholm fick kontakt med Victor Edvardsen och föll till marken. 

När han låg ner fick han sedan en boll i huvudet och i stället för att ta sig för benet tog han sig mot huvudet och vred sig i smärtor. Klippet har fått stor spridning på sociala medier där flera supportrar tycker att det är en tydlig filmning av MFF-försvararen.

Försvaras av Rydström

Själv vill Tinnerholm inte kommentera klippet men han försvaras av sin tränare, Henrik Rydström, som har sett sekvensen i efterhand när de analyserat matchen.

– Det är tur att jag missar den i matchen, för är det något som är idiotiskt är det spelaren som skjuter. För han vet att han ligger där, så han skjuter för att träffa honom, det är bara tröttsamt, säger Rydström.

MFF-tränaren ser inga problem med att hans spelare förstärker situationer ute på planen. Snarare tvärtom.

– Om jag ska svara generellt så behöver vi bli bättre på att bli cyniska och ta hjälp av de saker som finns, förstärkning eller vad det är. Eller att du behöver ett avbrott i matchen. Jag ser gärna att vi blir ett grislag också, det hade jag inte haft några problem med.

Vill se ett grisigare lag

Samtidigt tycker Rydström att MFF har ett ansvar att vara goda förebilder för att de är en stor klubb.

– Det tycker jag. Men det är skillnad på att spela fult och vara grisiga på det sättet. Det vi pratar om är spelets natur. Jag hade önskat att det inte var så, men gör inte vi det så gör någon annan det och då får vi kritik efteråt för att vi förlorade matchen, säger han och fortsätter:

– Vi måste hitta sätt att vinna matchen, det gör andra lag. Att utsätta andra för risk är helt förkastligt. Men att ta ett avbrott i matchen till exempel är ingenting. 

Missnöjd över kollision

I samma match ådrog sig Joseph Ceesay en hjärnskakning efter en kollison med Elias Andersson. Djurgårdsförsvaren klarade sig utan gult kort, vilket Rydström inte var nöjd över.

– Gabriel (Busanello) fick en varning för att en av Djurgårdarna sprang in i honom och han gick in i hans väg, tyckte domaren. Sen gör Elias (Andersson) exakt samma sak med Joseph och då blir det en kollision och jag var irriterad över det. Jag brukar tycka att ska du vara dålig, så ska du vara dålig hela tiden som domare. Eller bra. Här var det olika bedömningar för samma situation. 

Ceesay missar därmed lördagens träningsmatch mot Öster. Det gör även Oscar Lewicki, Sören Rieks och Patriot Sejdiu. 

https://twitter.com/ettmaltill/status/1634957272068788227