Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Jensen ersätter Rydström i Kalmar FF

Foto: Armando Franca / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Rydström lämnade för Malmö FF.

Nu har Kalmar FF gjort klart med en ny tränare.

Dansken Henrik Jensen, 37, har skrivit på. 

– Jag har sett det här som ett drömjobb, säger han.

Henrik Rydström gjorde succé med Kalmar FF och tog laget till en fjärde plats.

Då köpte Malmö FF loss honom från klubben och tränarjakten har pågått sedan dess.

Nu har Smålandsklubben gjort klart med en ny huvudtränare.

– Han klaffade i alla punkter som vi hade på vår lista, säger klubbchef Markus Rosenlund på presskonferensen.

Henrik Jensen ersätter Rydström

Dansken Henrik Jensen, som kommer närmast från FC Midtjylland, har skrivit på och presenterades på onsdagseftermiddagen.

– Jag är otroligt glad och stolt över att sitta här i dag som Kalmar FF:s nya huvudtränare. Jag har sett det här som ett drömjobb, säger Jensen och berättar om sin ledarstil. 

– Min ledarstil är tydlig och rak, skulle jag säga. Jag har ägnat 20 år till att utbilda mig till fotbollstränare och jag är ganska övertygad att jag kan hjälpa det här laget att bli bättre. Kraven jag ställer på dem är höga och förväntar mig att spelare och ledare kommer hit varje dag för att bli bättre. Det gör jag.

37-åringen kommer senast från en assisterande roll i Midtjylland men det blir inte första gången som han representerar en svensk klubb. Han har nämligen varit ungdomstränare i IFK Norrköping tidigare samt tränare för Linköping FC.

Lite erfarenhet som huvudtränare

Däremot sitter han inte på någon stor erfarenhet som huvudtränare. I Linköping var han huvudtränare i tre månader och i Midtjylland var han interimtränare i sex matcher under hösten.

– Jag visste att jag skulle bli huvudtränare igen, frågan var bara när. Jag har fått många erbjudande att vara huvudtränare under åren, men sagt nej till alla för Midtjylland är en storklubb. Men när Kalmar kom in i bilden så var det ingen tvekan.

I Danmark har tidningen Tipsbladet kallat honom för landets stora tränartalang.

– Jag gillar att bli kallad talang, för då känner jag mig ung, säger han med ett skratt. När är man inte en talang längre? Jag tror man utvecklas hela tiden så jag är bara glad att de skriver så. 

Jakt på assisterande tränare pågår

Nu tar han över Kalmar FF efter klubbens succésäsong 2022.

– Det är mycket inspirerande. Klubben är på ett bra ställe, men jag vill ta dem till nästa nivå. Det är därför jag är här. 

Det pågår en process för att hitta en assisterande tränare till Jensen. I Midtjylland är staben stor, men han vill inte ha in några andra specifika roller i sin stab i Kalmar.

– Detta är inte Midtjylland, detta är Kalmar FF och jag ska jobba utifrån förutsättningarna som finns här. 

Kontraktet med Kalmar FF är skrivit på tre år.