Henok Goitom var inte med på torsdagens träning. Foto: Daniel KristofferssonHenok Goitom var inte med på torsdagens träning. Foto: Daniel Kristoffersson
Henok Goitom var inte med på torsdagens träning. Foto: Daniel Kristoffersson
Henok Goitom. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅNHenok Goitom. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Henok Goitom. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Henok Goitom inte med på AIK:s träning

Publicerad

Henok Goitoms status mot Jönköping Södra är osäker.

Under AIK:s träningspass på Karlberg tränade anfallaren inte med övriga truppen - i stället var det Sulejman Krpic som agerade anfallare under den taktiska övningen medan Goitom stod på sidan och tittade på.

– Det är möjligt att Goitom missar matchen, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

AIK har fått en knackig start på säsongen 2017.

Senast blev det förlust i hemmaderbyt mot Hammarby med 2-1 efter ett sent avgörande av Pa Dibba.

Fyra poäng efter tre matcher

Efter den oavgjorda premiären mot Häcken och segern mot Elfsborg står "Gnaget" nu på fyra poäng efter tre omgångar - och går för tre poäng i nästa match borta mot Jönköping Södra.

Vill det sig illa får AIK klara sig utan anfallaren Henok Goitom i den matchen.

Oklar status

Anfallaren var med och tränade under onsdagen men under torsdagen stod han vid sidan om när AIK genomförde den taktiska träningen.

Anfallaren var dock med på genomgången innan.

Tränaren Rikard Norling hoppas att Goitom ska kunna spela men medger samtidigt att AIK kan få klara sig utan anfallaren på lördag.

– Det är möjligt att han missar matchen. Vi får se. Ska man hårddra det skulle han kanske varit tredje anfallare i det läget han kom i för att sedan jobba sig upp till den nivå han är kapabel till. Men nu har han i stället fått dra lasset som förste anfallare direkt. Det är ingen skada så utan mer att han är sliten, säger Norling.

Imorgon genomför AIK en stängd träning på Friends arena innan laget åker till Jönköping på lördag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag