Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henok Goitom frälste sitt AIK

Henok Goitom jublar efter 1-0. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

AIK biter sig kvar i guldstriden.

Henok Goitom frälste AIK med två mål hemma mot Örebro.

– Han är skillnaden, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Efter det tunga poängtappet borta mot Elfsborg i senaste omgången var AIK piskat att ta tre poäng för att fortfarande ha chansen att försvara Lennart Johanssons pokal.

Det satt hårt inne.

Men det gick vägen.

Efter en mållös första halvlek satte Henok Goitom pannan på bollen i den andra halvleken och nickade in 1-0 via stolpen.

AIK jagar i toppstriden

Bortalaget ÖSK var inte helt ofarliga och genombrottsmannen Jake Larsson var en hårsmån från att kvittera med bara fem minuter kvar.

Men Henok Goitom satte spiken i kistan på stopptid efter sitt andra mål för dagen.

– Längesedan man gjorde två mål. Det känns skönt, så klart. Vi pratade om säsongen i går, det kändes okej, men nu gör man två mål och ökar poängproduktionen samtidigt som det ger en seger.

Rikard Norling:

– Han gör två mål och är skillnaden. Karol Mets inhopp är otroligt viktigt, Tarik Elyounoussis arbete med flera. Men i och med att Henok gör de här två målen är mycket väl godkänt, säger han.

Ni var offensivare i dag?

– Ja, jag håller med. Vi kände oss offensivare, när vi tappar bollen så erövrar vi och det blir ett tryck på riktigt i stället för att spela offensivt och så får vi gå hela vägen ner till egen planhalva. Vi skapar målchanser så vi borde göra två mål minst i första halvlek. Vi pratade i paus att det måste finnas en slutprodukt på den sista tredjedelen och det fanns det till slut.

– Vi har tränat något pass extra mer än tidigare, och lagt om lite. Spelarna har jobbat förbannat hårt, Henok Goitom sa innan vi gick ut att vi gjort hemläxan, pluggat hårt och nu är det dags för examen den här veckan. Det känns otroligt bra, vi har vänt och vridit på allt, att då få med sig ett resultat är jäkligt bra, fortsätter Norling.

Örebros manager Axel Kjäll summerar matchen på följande vis.

– Välförtjänta tre poäng för AIK. Vi visste att det skulle bli en tuff match, vi pratade om presspelet och höjden på vårt försvarsspel. Jag tycker att vi klarar det hyfsat, sedan jobbar AIK med en rotation som gjorde att vi fick justera det. AIK har största målchanserna, vi har Jake Larssons läge och någon fast situation. Jag är besviken med resultatet, spelarna kämpar på men vi hade behövt vara effektivare.

Falkenberg borta

AIK kliver upp på 56 poäng i tabellen, samma antal som tvåan Malmö och tre bakom serieledande Djurgården.

I morgon möter Malmö IFK Göteborg på hemmaplan medan Djurgården tar emot fyran Hammarby i ett glödhett derby.

För AIK väntar Falkenberg på bortaplan efter landslagsuppehållet.

AIK-målvakten om sina tankar inför derbyt