Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemma i Sverige igen – lämnat England i förtid

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kerim Mrabti har redan lämnat Birmingham City. 

Spelaren och klubben har i samförstånd kommit överens om att gå skilda vägar trots att säsongen i England inte är färdigspelad

Nu befinner sig den förre Djurgårdsspelaren hemma i Sverige och har bland annat besökt sina tidigare lagkamrater på Kaknäs. 

Det var i början av juni som Birmingham Mail skrev att Kerim Mrabti troligtvis skulle lämna klubben när säsongen i England var över. Tidigare hade det då ryktats om att klubben skulle förlänga den option som 26-åringen skrev in i kontraktet när han skrev på för klubben i januari 2019. 

Bryter i förtid med Birmingham

Så blir det inte. 

Istället har Mrabti lämnat Birmingam i förtid. Parterna har i samförstånd kommit överens om att spelaren inte kommer att vara med när säsongen nu startas upp och spelas klart. Istället söker Mrabti en ny klubb. 

Han är nu hemma i Sverige och har bland annat besökt Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs där han hälsat på sina tidigare lagkamrater. 

Ryktas till Turkiet och Portugal  

Återstår att se vart Mrabti hamnar men det har spekulerats i att han kan hamna i bland annat turkiska Trabzonspor och portugisiska Braga. 

Den här säsongen gjorde svensken 17 matcher och två mål för Birmingham men siktar på en ny utlandssejour i första hand och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har sagt att han gärna ser den förre U21-landslagsmannen i Djurgården någon gång i framtiden, men att det inte är speciellt troligt att det kommer ske den närmsta tiden.

 

SM-guld till Djurgården efter 2-2 i sista omgången