Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborgs smäll – Finnbogason förlorad

Foto: Lennart Månsson

Inlånade Helsingborgs skyttekung Alfred Finnbogason, 23, var klar för en fortsättning.

Nu kommer helt andra uppgifter. På torsdagskvällen bekräftade Heerenveen på sin hemsida att islänningen skrivit på ett långtidskontrakt.

Då överväger Helsingborg en rättslig process mot Lokeren, som Helsingborg hävdar att man var muntligen överens med om en affär.

– Vi tycker att det är ett märkligt agerande, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollsExpressen.se.

Med sina tolv mål på 17 allsvenska matcher är islänningen Alfred Finnbogason Helsingborgs bästa målskytt.

Efter segern mot Kalmar avslöjade anfallaren dessutom att han stannar kvar i Helsingborg, dit han varit utlånad från belgiska Lokeren.

– Tre år i Helsingborg, det är klart, allting känns jättebra, sade Alfred Finnbogason till FotbollsExpressen.se då.

Bekräftas av Heerenveen

Men här kommer en helt oväntad vändning – Finnbogason är i stället klar för Heerenveen. Enligt isländsk press uppgavs anfallaren under dagen vara på väg till Holland för att slutföra de personliga kontraktsvillkoren och för att genomgå en läkarundersökning.

Senare på kvällen bekräftade Heerenveen, som tränas av Marco van Basten, att Finnbogason skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare en säsong.

Enligt Helsingborgs Dagblad ska Lokeren nyligen dubblat utgångspriset i förhandlingarna med Helsingborg, istället för en halv miljon euro till en miljon efter Finnbogasons succé i allsvenskan.

Helsingborg kan stämma Lokeren

För Helsingborg väntar nu närmast Elfsborg i helgen - uppenbarligen utan Finnbogason - innan man tar sig an Celtic i playoff-kvalet till Champions League.

Då hotar även Myllenberg att stämma Lokeren för avtalsbrott. Enligt Myllenberg var man muntligen överens med Lokeren innan Heereveen kom in i bilden.

– Vi tycker att det är ett märkligt agerande eftersom vi tycker att vi i princip var klara med vår förhandling, säger han.

"Vi ska titta på det i alla fall"

Är det aktuellt med en rättslig process?

– Vi får se hur och om vi ska gå vidare med det här men problemet ligger ju i att om vi får rätt så får vi det först när allsvenskan är avslutad. Men vi ska titta på det i alla fall för det här tycker vi inte är okej.