Helsingborg vill förlänga Armin Gigovics lån över sommaren

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Armin Gigovics låneavtal löper ut i dag – men 20-åringen kan bli kvar i Helsingborg.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Helsingborgs prioritet att förlänga lånet med mittfältsstjärnan över sommaren.

Det var inför den allsvenska säsongen som Armin Gigovic, 20, valde att flytta hem till Sverige och Helsingborgs IF. Mittfältaren pausade sitt kontrakt med sin ryska klubb Rostov, som han har kontrakt med till 2025, och skrev ett korttidskontrakt med Helsingborg till den 30 juni.

I förra veckan meddelade Fifa att de utländska spelarna i den ryska ligan har möjligheten att förlänga sina dispenser fram till nästa sommar - vilket öppnar upp för en rad spelare att stanna kvar i allsvenskan säsongen ut.

HIF vill förlänga lånet över sommaren

Nu kan Gigovic bli kvar i HIF. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är Helsingborg prioritering att förlänga Gigovics låneavtal sommaren ut och parterna förhandlar för närvarande. Det som talar för att Gigovic vill stanna är att hjälpa laget kvar i allsvenskan samt att hitta en god fysisk form igen efter att ha kämpat med ryggbesvär under våren.

”Redo köra fullt”

När SportExpressen talade med Gigovic under gårdagen var han tydlig med att hans mål är att komma i god fysisk form igen.

– Nu känns det riktigt bra, kroppen och ryggen svarade bra på belastningen. Jag har fått hjälp av Sveriges främsta ryggspecialist och är redo att köra fullt nu. Jag längtar bara att kunna spela matcher igen regelbundet, förklarade han då.

– Jag har hört om intresset, men helt ärligt jag ville bara lägga kraft och energin på att återhämta mig från min skada och kunna blir frisk, resten är jag inte orolig för.

Armin Gigovic har gjort nio matcher och ett mål för klubben under vårsäsongen.