Foto: Lennart Carlsen
 Foto: Lennart Carlsen

Helsingborg lånar Carlsén från Inter

Publicerad
Uppdaterad
Inters 20-årige svensk Sebastian Carlsén tränar redan med HIF. Nu kan SPORT-Expressen avslöja att klubbarna är överrens om en utlåning säsongen ut.
- Jag tror definitivt att han kommer gå in och vara med och konkurrerar i truppen. Han har sett jättepigg ut på träningarna, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är Inter och Helsingborg överens om en utlåning av Sebastian Carlsén. Den 20-årige mittfältaren som tränat med HIF de senaste veckorna har enligt uppgifter nu kommit överrens med HIF om att stanna hos HIF säsongen ut.
– Vi håller på att slutföra det. Men i och med att jag har varit ute och rest så är det inte riktigt klart ännu, säger Jesper Jansson.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen kommer övergången som förhandlats fram av agenten Martin Klette att presenteras officiellt inom kort och övergångshandlingarna väntas undertecknas inom de närmsta dagarna.
– Vi har en diskussion när det gäller Carlsén, men jag kan inte säga att det är klart i morgon, säger HIF:s ordförande Claes Ohlsson.

Varit lagkapten

Sebastian Carlsén lämnade HIF för Inter som sjuttonåring då han skrev på ett låneavtal med den italienska Serie A-klubben. I maj förra året köptes han loss av Inter och skrev då på ett tvåårsavtal. Några direkt avtryck har Carlsén dock inte hunnit göra. Förutom en träningsmatch med A-laget förra hösten har innermittfältaren mest fått spela med klubbens Primaveralag där han varit lagkapten.
– Det var lite fram och tillbaka när han flyttade. Han var på lån och kom tillbaka. Nu är vi jättespända på att se hur han har utvecklas i Italien. Hur vi kan hjälpa honom och hur han kan hjälpa oss, säger Jansson.

"Hård konkurrens"

Sebastian Carlsén säger följande om HIF:s innermittfält till Helsingborgs Dagblad.
Jag har sett HIF en del i sommar. May Mahlangu och Ardian Gashi är bra och om det löser sig så blir det riktigt hård konkurrens.
Daniel Wilhelmsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag