Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helsingborg jagar Linus Hallenius

JAGAD. Genoa-anfallaren Linus Hallenius, här i U21-landslagsdressen, är enligt uppgifter till KvP ett intressant namn för HIF. Foto: Bildbyrån Foto: Anna-Lena Mattsson

Här är nästa utlandsproffs som kan vara på väg hem till allsvenskan.

Enligt Kvällspostens italienska uppgifter jobbar Helsingborg hårt på att få hem Genoas anfallare Linus Hallenius - för att ta upp kampen om SM-guldet med storsatsande Elfsborg och Malmö FF.

- Vi har en del spelare vi följer, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

FAKTA

2006/07: Gif Sundsvall.

2 matcher, 0 mål.

2007/08: Gif Sundsvall

14 matcher, 4 mål.

2008/09: Gif Sundsvall

28 matcher, 3 mål.

2009/10 Sundsvall/Hammarby

21 matcher, 3 mål.

2010: Hammarby

23 matcher, 18 mål.

2010/11: Genoa/Lugano

9 matcher, 3 mål.

2012: Padova

12 matcher, 2 mål.

2012/13: Genoa

1 match, 0 mål.

För omkring en vecka sedan presenterades Mohamed Bangura som Elfsborgs senaste nyförvärv - och några dagar tidigare hade Malmö FF presenterat hemvändande Belgien-proffset Magnus Eriksson som klubbens senaste tillskott.

Kapprustningen inför den allsvenska säsongen är i full gång, och nu kan nästa utlandsproffs vara på väg till Sverige och allsvenskan.

Enligt italienska uppgifter som Kvällsposten tagit del av är Helsingborg en av klubbarna som just nu ser över möjligheterna att värva Linus Hallenius, 23, från italienska Genoa.

Klubbarna ska redan ha inlett en dialog om hur en eventuell övergång skulle kunna se ut, där ett lån med köpoption i nuläget ska ligga närmast till hands.

I annat fall köper HIF loss Hallenius från Genoa direkt och skriver ett längre kontrakt med spelaren.

- Vår grundfilosofi är att vi är rätt nöjda med truppen, sedan vet man aldrig vad som kan hända och i vilken riktning det rör sig i, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

Oklart kring Mahlangu

Vi har hört att Linus Hallenius är någon som ni just nu undersöker möjligheterna att värva?

- Alltså, vi har en hel flock med spelare som vi kollar på och som vi har i arkivet och allt sådant där ska du egentligen ta med Jesper Jansson. Vi går igenom olika case, vad som kan hända och agerar utifrån det. Men vår grundfilosofi är att vi är nöjda med truppen och vi är väl den klubb som har gjort minst så här långt av alla allsvenska lag.

Men ni vill ha in en anfallare till, vad vi har förstått?

- Vi har Thomas Sörum, Alvaro Santos och David Accam och sedan kan väl andra spelare spela anfallare också. Det beror lite på hur Roar Hansen har tänkt att ställa upp laget.

Något nytt angående May Mahlangu?

- Nej, där har vi inget nytt att rapportera. Men det behöver nödvändigtvis inte hända något där de närmsta dagarna. Transferfönstret i Turkiet och Ryssland har öppet lite längre, bland annat, säger Myllenberg.

Flera klubbar intresserade

HIF är dock inte ensamma om att vilja ha den förre Gif Sundsvall- och Hammarbyanfallaren. Såväl Serie B-klubben Varese som holländska Heracles Almelo är med i bilden och allt talar för att Hallenius kommer att röra på sig, då Genoa nu återigen sparkat en tränare. Den här gången var det Luigi del Neri som offrades efter en rad skrala resultat.

Kvällsposten har förgäves sökt Linus Hallenius och hans agent Hasan Cetinkaya för en kommentar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!