JAGAD. Genoa-anfallaren Linus Hallenius, här i U21-landslagsdressen, är enligt uppgifter till KvP ett intressant namn för HIF. Foto: Bildbyrån Foto: Anna-Lena Mattsson
JAGAD. Genoa-anfallaren Linus Hallenius, här i U21-landslagsdressen, är enligt uppgifter till KvP ett intressant namn för HIF. Foto: Bildbyrån Foto: Anna-Lena Mattsson

Helsingborg jagar Linus Hallenius

Publicerad

Här är nästa utlandsproffs som kan vara på väg hem till allsvenskan.

Enligt Kvällspostens italienska uppgifter jobbar Helsingborg hårt på att få hem Genoas anfallare Linus Hallenius - för att ta upp kampen om SM-guldet med storsatsande Elfsborg och Malmö FF.

- Vi har en del spelare vi följer, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

För omkring en vecka sedan presenterades Mohamed Bangura som Elfsborgs senaste nyförvärv - och några dagar tidigare hade Malmö FF presenterat hemvändande Belgien-proffset Magnus Eriksson som klubbens senaste tillskott.

Kapprustningen inför den allsvenska säsongen är i full gång, och nu kan nästa utlandsproffs vara på väg till Sverige och allsvenskan.

Enligt italienska uppgifter som Kvällsposten tagit del av är Helsingborg en av klubbarna som just nu ser över möjligheterna att värva Linus Hallenius, 23, från italienska Genoa.

Klubbarna ska redan ha inlett en dialog om hur en eventuell övergång skulle kunna se ut, där ett lån med köpoption i nuläget ska ligga närmast till hands.

I annat fall köper HIF loss Hallenius från Genoa direkt och skriver ett längre kontrakt med spelaren.

- Vår grundfilosofi är att vi är rätt nöjda med truppen, sedan vet man aldrig vad som kan hända och i vilken riktning det rör sig i, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

Oklart kring Mahlangu

Vi har hört att Linus Hallenius är någon som ni just nu undersöker möjligheterna att värva?

- Alltså, vi har en hel flock med spelare som vi kollar på och som vi har i arkivet och allt sådant där ska du egentligen ta med Jesper Jansson. Vi går igenom olika case, vad som kan hända och agerar utifrån det. Men vår grundfilosofi är att vi är nöjda med truppen och vi är väl den klubb som har gjort minst så här långt av alla allsvenska lag.

Men ni vill ha in en anfallare till, vad vi har förstått?

- Vi har Thomas Sörum, Alvaro Santos och David Accam och sedan kan väl andra spelare spela anfallare också. Det beror lite på hur Roar Hansen har tänkt att ställa upp laget.

Något nytt angående May Mahlangu?

- Nej, där har vi inget nytt att rapportera. Men det behöver nödvändigtvis inte hända något där de närmsta dagarna. Transferfönstret i Turkiet och Ryssland har öppet lite längre, bland annat, säger Myllenberg.

Flera klubbar intresserade

HIF är dock inte ensamma om att vilja ha den förre Gif Sundsvall- och Hammarbyanfallaren. Såväl Serie B-klubben Varese som holländska Heracles Almelo är med i bilden och allt talar för att Hallenius kommer att röra på sig, då Genoa nu återigen sparkat en tränare. Den här gången var det Luigi del Neri som offrades efter en rad skrala resultat.

Kvällsposten har förgäves sökt Linus Hallenius och hans agent Hasan Cetinkaya för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag