Helsingborg i samtal om Ängelholm-stjärna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
17 MÅL. Ängelholms Robin Simovic kom tvåa i superettans skytteliga föregående säsong. Nu är 21-åringen aktuell för Helsingborg som blir av med sin anfallsstjärna Nikola Djurdjic. "Han är ett av namnen vi har diskuterat", säger HIF-tränaren Roar Hansen. Foto: BILDBYRÅN
Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Sedan Nikola Djurdjic försvann har Helsingborgs intresse för Robin Simovic trappats upp. Tränaren Roar Hansen har diskuterat anfallaren med sportchefen Jesper Jansson - som i veckan har ett inplanerat möte med Ängelholms motsvarighet Stavros Papadopoulus.

- Det är klart att de har ett intresse men vi sitter inte i några förhandlingar än. Det är upp till dem att ta det vidare, säger Papadopoulus.

Tyska Greuther Fürth köpte loss Nikola Djurdjic förra veckan. Samtidigt som HIF jobbar med att förlänga Peter Larssons och Alejandro Bedoyas kontrakt letar de också en ersättare till den serbiske anfallsstjärnan.

- De spelare som vi avslutade säsongen med, de vill vi behålla. Det är vår grundtanke och sedan får vi se om vi lyckas med det. När vi pratar om en ersättare till Nikola så handlar det förmodligen om en ung, utvecklingsbar och investeringsbar spelare, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg.

I nuläget har Ängelholm inget bud att ta ställning till men enligt uppgifter till Kvällsposten har tre allsvenska och två holländska klubbar visat ett seriöst intresse för Robin S imovic som gjorde 17 mål i årets superetta.

"Ett namn vi diskuterat"

- Det har kommit en konkret förfrågan från Holland angående prisuppgift så det börjar röra på sig där också. Vi räknar inte med att han blir kvar hos oss nästa säsong men var han hamnar vill jag inte spekulera i, säger ÄFF:s sportchef Stavros Papadopoulus.

Att HIF är en av de tre allsvenska klubbar som visat intresse hymlar varken Helsingborgs eller Ängelholms klubbledning med.

- Han är ett av namnen som vi har diskuterat. Jesper har pratat med hans agent, och därför vet vi att Robin är på semester nu och jag värvar aldrig någon spelare utan att ha pratat med honom mellan fyra ögon, så det händer ingenting innan han kommer hem, säger HIF:s tränare Roar Hansen.

Robin Simovic är för närvarande i Thailand och återvänder till Sverige dagen innan julafton. Först då tas beslut om 21-åringens framtid.

4 ANDRA SOM KAN ERSÄTTA DJURDJIC

Kermit Erasmus

Innan Djurdjic värvades var Erasmus ett av HIF:s huvudspår. 22-åringen provtränade i Helsingborg under sommaren men enligt sydafrikanska medier ska SuperSport United då ha nobbat ett bud på 3,3 miljoner kronor.

-

Maximilian Urruti

I januari 2011 var argentinaren nära att flytta till Sverige men Newell's Oldboys nobbade. I somras var Urruti på nytt aktuell.

-

Rasmus Jönsson

Har sedan flytten till Wolfsburg haft svårt att ta en plats i startelvan. En utlåning är aktuell och enligt tyska medier ska FC Köln vara intresserat. HIF skulle inte tacka nej, men Jönsson vill stanna utomlands.

-

Magnus Eriksson

Gjorde tio mål och fyra assist för Åtvidaberg under våren och var nära HIF i somras. Då klev belgiska Gent in och Eriksson valde utlandet. Vill nu lämna.